luni, 7 mai 2012

Felinarul, bye bye

Se închide restaurantul Felinarul, poate aţi auzit. Conform FB, oamenii vor să petreacă mai mult timp cu copiii lor şi nici componenta financiară nu era prea grozavă. Independent de decizia acesta, mai e o poveste interesantă (remarcaţi termenul poveste, nu pretind că am verificat din trei surse informaţia). Poate aţi auzit că s-a dorit scoaterea pietrei cubice şi asfaltarea străzii Felinarului, a fost un articol pe Hotnews. Ideea mi s-a părut stupidă şi de neînţeles. Se pare că există motive logice. Primăria are un contract mare de renovare a Oraşului de Jos cu fonduri europene (o ştire aici) şi dorea refolosirea respectivei pietre cubice pe aceste străzi în loc să achiziţioneze alta. Nu ştiu pentru câte străzi le-ar fi ajuns sau dacă doar strada Felinarului urma să fie asfaltată, ideea e că toată afacerea aduce a şmen. Nu-i o informaţie în premieră, doar că încă n-am văzut investigaţii în presă pe tema asta. 

Revenind la cei de la Felinarul: au făcut o reclamaţie la Primărie în legătură cu asfaltarea iar după două săptămâni, în prag de închidere, au început controalele: sâmbătă seara mă aflam acolo când a venit o inspectoare a primăriei cu doi jandarmi, i-a întrebat de autorizaţia de funcţionare - prima oară în doi ani. Tocmai le expirase. Nu zic că-i bine că au mai ţinut deschis încă două săptămâni după expirarea ei, dar oamenii vroiau să lichideze stocul. Pe lângă inspecţia Primăriei i-au mai vizitat şi cei de la Poliţia Economică, tot săptămâna trecută. O fi vreo coincidenţă, doar cei din Primărie nu-s răzbunători, nu? Aşadar Felinarul nu o să se închidă pe 12 mai, ci mai devreme, oamenii nu mai doresc şi alte amenzi. O să-mi fie dor de aripioarele acelea...

2 comentarii:

  1. Din cate stiu eu Primaria doreste sa pastreze piatra cubica, exact la fel s-a procedat si in cazul strazii Xenopol care dupa modernizare tot cu piatra cubica "s-a ales" si NOUA. Cred ca nu piatra cubica sau asfaltarea era motivul. Si mie o sa-mi fie dor. Dar mai sunt si altii cu mintea creata prin Sibiul asta, cel putin eu asa sper.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, cred ca nu stii bine - uita-te in articolul de pe Hotnews, a fost cu interventii ca sa ramana piatra cubica. Aceea a fost informatie certa, restul pot fi considerate speculatii.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.