luni, 18 noiembrie 2013

iGO, un dezastru tehnic și de PR

După mai mult de o jumătate de an de când a apărut primul beta și la vreo lună dupa versiunea finală de iOS7, marțafoii care produc iGO au reușit în sfârșit să lanseze o aplicație compatibilă, în care să meargă și in-app purchases. Doar că... nu prea funcționează. Dar să o luăm cătinel. 

Episodul anterior aici. Rămăsesem în așteptarea aplicației noi. A apărut, am instalat-o. Am reușit să descarc doar una din hărțile cumpărate, cea a Germaniei. Pentru Italia și Spania nu pornește download-ul, deși am încercat de vreo cinci ori, în zile și pe wirelessuri diferite. La fel, accesarea contului personal nu merge - acesta e important ca să pot descărca și pe alte dispozitive hărțile cumpărate.

Am primit un email de la ei, cum că după trecerea la iOS7 au deblocat conturile (n-au zis niciodată înainte că ar fi blocate), să încerc cu un username și parolă oferite de ei și, dacă am probleme, să le dau detaliile tehnice exacte (oră, ip, cont etc). În buna tradiție IGo, bineînțeles că nu mergea contul. Le-am trimis detaliile tehnice. 

Mi-au trimis după câteva zile o altă parolă. Nu mergea nici asta. Cât de greu e să bagi singur datele în sistem și să vezi dacă funcționează? Îți trebuie doar un simulator și aplicația. S-a împlinit anul de când corespondez cu ei și nu-mi trimit decât sugestii tâmpite, mai mult ca să răspundă ceva decât ca să ofere o rezolvare. Le-am mai scris un email, la nervi. L-am șters. Le-am scris unul chiar un pic mai decent:
Marie,
no, it doesn't work. Moreover, the maps cannot be downloaded, they appear in the list but nothing happens after I press the download button, no progress occurs.
I've given up on your sadistic customer support, have you realised that we started this conversation/torture one year ago?
I don't want to hear from your again, don't reply with the usual crap, please forward my email to a superior that understands what is going on and can provide an honest answer.
Au răspuns cu același text standard, au să trimită problema la tehnic. De 10 zile e liniște. N-am de gând să-i las așa, nu doar pentru că e dreptul meu de cumpărător să pot folosi ceva pe ce-am dat bani buni, dar și pentru că mi se pare incredibil să scapi nepedepsit când ai angajați atât de incompetenți și de indolenți.

Dacă vreți să vă distrați și cruciți, intrați pe pagina lor de FB și citiți comentariile utilizatorilor revoltați. Atâta feedback negativ nu cred că încasează multe firme. Mi-a plăcut ăsta:
In sept. 2014 iOS8 is coming. Just for your information and preparation...
Lumea e la capătul răbdării și pe bună dreptate. Nu înțeleg însă cum de nu a apărut nimic în presa tehnică internațională ceva pe tema asta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.