luni, 6 ianuarie 2014

Restaurantele sibiene din topul meu

M-am inspirat din topul restaurantelor publicat în Turnul Sfatului, dar numai la nivel de idee, mi-am intersectat preferințele cu jurnaliștii doar când vine vorba de OSushi, de la care am comandat deja de vreo 3-4 ori, înainte să vină sărbătorile de iarnă.

Ieșim de obicei la masă în oraș seara, în weekend, deci importante pentru mine sunt câteva aspecte: să aibe niște feluri de mâncare deosebite, un vin bun la un preț decent, posibilitate să te înțelegi cu prietenii fără să-ți urle muzica în cap, personal calificat măcar în măsura în care să nu ne strice buna dispoziție și să nu fie mult fum. 

Un loc pe care-l frecventăm cu plăcere este Weinkeller, ne-am împrietenit cu proprietarul și mergem în gașcă, rezervăm toată camera din față (de 10 locuri) și stăm la povești nederanjați. De obicei comandăm vinuri de la Prince Știrbey sau Nachbil, aripioare picante (a la Felinarul), salată de iarnă și platou de brânzeturi. Prețurile sunt unele din cele mai decente pentru un restaurant central.

Alt local unde mergem cu plăcere este New York, porțile sunt mari și m-am orientat spre antreuri, burgeri americani și preparate din vită (inclusiv biftec tartar), alături de un vin de la Domeniul Coroanei Segarcea. Dacă vrem fum și gălăgie mergem în spate, altfel alegem restaurantul din față, în care am făcut multe evenimente private de-a lungul anilor - pentru că te poți înțelege cu proprietarul. Cu un card de loyal guest ce-ți oferă 10% reducere prețurile devin și mai atractive.

Tango este cel de-al treilea loc în care mergem cu plăcere, brânza de capră sau platoul de brânzeturi și mezeluri însoțit de o focaccia oferă o masă de seară relativ ușoară, în timpul poveștilor cu prietenii. Limonadele sunt excelente, căutate mai ales vara, iar deserturile la fel. Are prețuri de Piața Mică, dar un pic reduse după fiasco-ul de la începutul anului trecut.

Relativ nou deschis este Ciao Italia, cu terasa frumoasă și plăcută pe timp de vară. Să vedem cum va fi anul acesta, dacă-și consolidează părerea bună formată în trecut. Au meniul zilei decent și într-o seară am găsit o salată interesantă, al cărei nume îmi scapă momentan. În plus, chilli con carne e demențial. Stați departe de Zinfandel Caloian.

Un loc care m-a dezamăgit de-a lungul timpului și în care merg mai rar este Max. De obicei platourile de mezeluri și brânzeturi au jumătate din consistența celor de la Tango, dar același preț, vita însă este bună. Aici facem petrecerile de Crăciun cu firma, așa că-i trec pragul măcar o dată pe an. Alt restaurant în care n-am mai intrat de mai bine de un an este Terracotta, e bine să vă lăsați invitați sau să mergeți la ocazii speciale (gen câștig la lotto), nu e tipul de local în care să te simți atât de relaxat încât să mai iei și a doua sau a treia sticlă de vin fără să verifici portofelul și să faci un calcul mental înainte.

De-a lungul timpului am încercat cam toate restaurante centrale, însă pentru mine variantele de mai sus reprezintă locurile fără surprize, în care știu că o să mă simt bine alături de prieteni.

P.S. spre rușinea mea, n-am fost niciodată la ciorba de burtă de la KonTiki.

4 comentarii:

  1. Dude! Musai sa mergi. Deci musai.

    Am mai mancat bine la: Union, in Piata Mica, la Cardinal (mititeii aia sunt legendari), la Bistro, La Turn (lasagna e delicioasa), la Nomad... si mai sunt,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, trebuie sa ma duc cu niste nemti, cand or veni in delegatie, sa-i vad cum se oripileaza. Felul doi: creier pane :D

      Apartinand de Union era restaurantul grecesc, unde ne placea mancarea, dar l-au mazilit. La Cardinal n-am mai intrat in studentie, la Bistro (aka La Cai) de dupa noptile de clubbing iar La Turn nu m-a prea entuziasmat. Nomad se numeste acum Forever :)

      Ștergere
  2. :)) Lasa KonTiki pe seama profesionistilor in ciorba de burta ;) nu-i pentru amatorii din domeniu :P

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.