luni, 10 august 2015

La Aria cu bebița

De ceva vreme încerc să văd cât îi place o apă mai adâncă pruncei - altă apă decât cea din văniță, unde stă circumspectă, nu se vaită dar nici nu pare să se bucure. Acum două săptămâni am băgat-o cu picioarele într-o piscină de copii și a început să plângă. N-a fost un semn bun, dar am învățat că e nevoie de mamă, nu de tată, și de ceva mai multă răbdare. Așa că i-am comandat un colac pentru gât și ne-am dus la Aria, duminică dimineața, când toată lumea e la plajă. 


Vestea bună e că Aria primește la bazin copii de 6 luni împreună cu părinții și piticii sunt scutiți de plată până la vârsta de 4 ani, vestea mai proastă e că n-au dotări pentru ei. Dacă vrei să-i pui scutecul de apă (da, până aici s-a ajuns) ai două variante: băncuța din vestiar sau bancheta amplasată la ieșirea din vestiar spre bazin, în camera de prim ajutor. Vestiarul este uni-sex, ceea ce e un avantaj când mergi cu copilul, se pot echipa pe rând părinții - nu la grămadă ci în cabinele prevăzute pentru asta.

Cum îmi imaginam, duminica dimineața, pe caniculă, nu e înghesuială la piscina acoperită, așa că am fost doar trei-patru persoane cu copii și un domn care făcea bazine. Ideal pentru orice scenariu (și am avut câteva, extreme, în cap: urlete, vomă, pișu în apă prin pampers și chiloți - plus altele, trăiască diversificarea). Din fericire, după două minute de tatonare în brațele mamei, copiluța s-a relaxat în apă și a început să vâneze jucăriile de plastic pe care i le-am adus. Doar din brațele părinților; colacul de gât n-a fost un succes, e drept, nici n-am insistat, părea ori că-i iasă, ori că o sugrumă, depinzând de paranoia mea de moment. Poate când mai crește și ne mai relaxăm.


În concluzie, prima ședință a fost un succes, chiar dacă după 30 de minute de activitate acvatică ne-am îmbrăcat și ne-am dus acasă, că era agitată și obosită. Nici vorbă de spa, relaxare pe șezlong sau stat la bar - chiar, oare de ce se deschide doar la ora 16, că o apă ai bea și dimineața?

To be continued, ne-am făcut abonament.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.