vineri, 13 ianuarie 2017

Lansare de album: I'm the Trip

Așa mică cum e șcena muzicală sibiană și tot produce surprize. Nu prin muzicieni noi, pentru că majoritatea componenților (dacă nu toți) de la I'm the Trip cântă și cu alte trupe și sunt cunoscuți în comunitate foarte bine, ci prin compoziții moderne, sunet cu cojones și versuri în engleză. Nouă piese, suficiente pentru un album de debut, lansat în decembrie, după câțiva ani de repetiții, schimbări de formulă și încercări de a-și contura identitatea. 


Tineri, dar deja experimentați muzicieni, nu mai au de mult trac pe scenă, au un sunet bun și un echipament tehnic care le susține talentul, au dus la capăt concertul de aseară de la Oldies Pub fără nicio problemă deși melodiile conțin suficiente distorsuri controlate și alte pasaje care, cred eu, pot să nu iasă așa bine în contextul unei cântări live.


Am apreciat și faptul că niciuna din piesele de pe album nu e de umplutură, ca să iasă numărul, precum și că se descurcă singuri cu toate aspectele auxiliare: coperta e realizată de unul dintre ei iar albumul se găsește pe toate site-urile și aplicațiile de streaming, de la Deezer la iTunes.

Mi-au plăcut și influențele/lick-urile de blues strecurate pe unde era loc, nu cântă doar cu power chords iar faptul că sunt doi chitariști le oferă flexibilitatea să realizeze un sunet bogat, cu multiple layer-e.

Piese de referință (primul și cel mai recent single) mai jos. Acesta e doar începutul, o să mai auzim de ei, aștept cu interes primul concert de 2 ore cu material propriu.

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.