miercuri, 26 iulie 2006

Entry for July 26, 2006 / 3

Pentru ca tot vorbeam de Venetia – trei intamplari funny de acolo

1. Palatul Dogilor – nu este voie sa fotografiezi (sau costa 15 euro, nu mai stiu exact). Un cuplu de chinezi se plimba prin incaperi si actioneaza in tandem: ea se face ca tuseste si el declanseaza aparatul foto, analogic, cu film si zgomotos. Toata lumea ii priveste amuzata, inclusiv noi, ca deh, ce credeti ca romanul e fraier sa dea 15 euro ca sa faca niste poze? Dar macar noi avem aparate foto digitale la care poti sa le tai sonorul si nu te aude nimeni.

2. Masina era parcata pe continent, in niste parcari mari, special destinate celor care vor sa viziteze Venetia, de acolo mergand cu autobuzul peste podul de legatura, pana in gara Venetiei si singurul loc accesibil auto. Vad un sofer de masina platforma care se pregateste sa tracteze o masina: gelat, cu ochelarii pe frunte, camasa alba scoasa din pantaloni si plovar prins in jurul gatului. Imi aduc aminte ce zicea un prieten, ca toti italienii din Romania arata ca soferii de taxi din Milano si ii dau dreptate.

3. Piata San Marco, casa de bilete pt vaporetto, taxiul acvatic al venetienilor. Observ ca au afisate si preturile pentru tichete de autobuz si pentru ca intentionam sa ne intoarcem in gara si de acolo sa luam autobuzul catre parcare, ii cer doamnei de la ghiseu atat bilet pt vaporetto cat si bilet de autobuz. Se ratzoieste la mine: We have no bus. Bineinteles ca nu vad autobuz doamna, dar asa scrie acolo, ca vindeti tichete pt autobuz si vreau sa-l iau din gara. E tot mai furioasa: What bus, do you see a bus here? O las in plata Domnului si ma amuz de situatie si de accentul a la “an italian to malta”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.