marți, 24 aprilie 2007

Radu sau Gheorghe

In timp ce crema culturii si lichenii locali erau in cort, la gala Uniter, noi, astia mai putin scortosi, ne-am dus la excelentul Imperium Pub, deci in pivnita, pentru un show de stand-up comedy cu Radu Gheorghe si invitatul sau, actorul Mihai Bisericanu de la Teatrul Bulandra. Localul plin ochi, atmosfera calda, condimentata cu haraitul expressorului si cu tzaraitul telefoanelor. - motive de bascalie de-a lungul intregului spectacol.
Si cum prenumele lui Radu este Gheorghe, show-ul a fost intrerupt de telefoane de felicitare cu ocazia onomasticii, actorul facand un pact cu spectatorii: oricine poate raspunde la telefon cu conditia sa spuna tuturor cine ii cauta si pt ce. Pe el l-au sunat medicul si nashul fiicei sale botezata Radu Stanca, nume cu alte semnificatii pt sibieni - teatrul national Radu Stanca Sibiu - deci alt prilej de bascalie.
Spectacolul a avut doua parti distincte, prima fiind un dialog cu Mihai si cu publicul iar ce-a de-a doua un miniconcert la vioara, chitara si pianina, bineinteles in stilul caracteristic Radu Ghe, adica nici o legatura cu dulshele stil clasic. A facut mishto de oamenii din public, nu i-a lasat sa le priasca mancarea, a avut poante mai mult sau mai putin vulgare si in general cam toate instrumentele unui show interactiv si, per ansamblu, foarte reusit.
Mihai Bisericanu numai usa de biserica nu este dar canta foarte bine la chitara si pian. N-a avut poante la fel de reusite ca si Ghe. dar a interpretat surprinzator o melodie AC/DC la chitara clasica, precum si alte cateva piese mai "normale". Si-a facut jocul in asa fel incat sa ajunga sa puna mana pe piciorul unei domnisoare din public iar la final a mers la ea sa-si ceara scuze si sa culeaga laurii.
Cei care au mai fost si la alte spectacole din seria lui RG la Imperium Pub au zis ca aceasta a fost una dintre cele mai bune prestatii, iar cei care vor sa vada ultimul show trebuie sa mearga luni, 30 aprilie, dar facand rezervare din timp.
La final, nu cred ca a regretat cineva ca nu s-a uitat la gala Uniter, unde "Caramitru il premiaza pe Gutza, in cort" si din care n-am prins la tv decat momentul unui lung si plictisitor discurs al unui venerabil regizor, fapt care m-a si trimis la culcare fara pareri de rau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.