luni, 2 iulie 2007

Dupa italieni, moda italiana cucereste Sibiul


Motto: ce stie tzaranul ce-i shofranu.

Aseara am avut o parada a modei de toata minunea in Piata Mare. Cred ca azi (duminica, 1 iulie) se poate urmari inregistrarea pe TVR. Lume destul de multa, catwalk-ul facut in jurul fantanii din centru pietei, proiectie de lumina ambientala pe cladiri, ecrane ca sa vad si poneii din spate ce se-ntampla. Regizorul unei asemenea eveniment are totdeauna o problema: defilarea dureaza putin si trebuie sa umple cumva un timp decent. De data asta au fost alesi balerinii de la RAI, castigatoarea San Remo 2006 si dansatorii de la Botega. Asa ca au fost vreo 5 designeri italieni care si-au prezentat colectiile, fiecare parada fiind urmata de un moment muzical, iar spre final a fost si o colectie a Doinei Levintza. Ce-am inteles eu: ca rochiile pot varia intre dimensiunile unei batiste si ale unui aeroplan bine hranit. Doina Vilentza mi-a demonstrat (poate doar mie) ca n-are legatura cu moda italiana. Creatorii din peninsula (ah ce limba de lemn am azi) au venit cu rochii mulate pe talie, Doinitza a adus niste baloane, bune pentru gravide cu tripleti sau pentru seriile cand nu bate briza si nu sunt sanse de decolare impromptu. Nici nu stiu cum ar trebui sa apari imbracata cu rochia aia, probabil coborand din tir, ca sa nu se sifoneze si sigur ai scuti muncitorii de la salubritate de efortul de a scoate masina cu perii in strada in ziua respectiva. Asta la categoria "ce nu mi-a placut". Ce mi-a placut mie cel mai mult: o rochie rosie, daca ai merge la o nunta cu o fata in rochia aia ar fi ea, mireasa si restul lumii (Ana imi sopteste in casca ca nu e rosu, e tziclam). Despre ce s-a vorbit cel mai mult: rochia cu cristale Swarovki, de 12.000 de euro. Le-or montat si ei pe o rochie alba, purtata de o sibianca, asa ca mare lucru nu s-a vazut, ici-colo cate o reflexie. Din locul unde stateam eu putea sa fie si sticla... Si la final, apare pe scena si primarul. Apoi cica a fost un eveniment privat undeva la muzeul de istorie, iar apoi organizatorii au rezervat clubul Celebrity. Unde n-am avut parte de prea multe modele, in schimb mi-am delectat privirea cu un grup de italieni mici, urati, posibil gay, mare finetze de modisti, care au dansat in draci pana dimineata. Cel mai tare party de la Celebrity de pana acum. Au mai fost si ceva macaronari mai in varsta, aparent seriosi, dar daca erau seriosi erau acasa la ora aia, doi dintre ei comandand o sticla de Dom Perignon si cam uitand sa o plateasca. Dar de aia ne plac noua italienii, ca-s de-ai nostri - doar la moda sunt cu 20 de clase peste noi.

Later edit: am gasit poze de la eveniment la amicul Ovidiu Matiu caruia ii multumesc pt permisiunea de a le folosi. Cred ca rochia care mi-a placut este aceasta din poza, desi de la departare arata putin altfel. Aici gasiti intregul album: http://www.matiu.ro/main.php?g2_itemId=4996

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.