duminică, 22 iulie 2007

La raliu. Praf

Presiunea in roti: checked! Cola: checked! Aparat foto: checked! Izopren: checked! Seminte si popcorn: checked! It's rally time!

In weekendul acesta are loc raliul Sibiului. Cea mai spectaculoasa proba este cea de noapte, pe traseul Santa - Curmatura si cu ocazia asta o mare parte din bastinasi se muta pe valea Stezii in fiecare an. Asa si noi, am strans gashca si am pornit sa vedem lumini si sa auzim pacanituri de motor. Mare lucru nu e, putini piloti ruleaza cu viteza, majoritatea de frica sa nu-si strice masinile pt ca raliul este de macadam si este dur sau pentru a nu accidenta spectatorii inconstienti a.k.a "donatorii de organe" sau "ce grupa de sange ai baaa sinucigasule" asa cum ii alinta publicul elevat. De fapt asta este si partea amuzanta a raliului: spectatorii pontosi. Pe la orele 20.30 am plecat din Sibiu, am parcat masina pe marginea drumului in zona Mai - Curmatura si am pornit pe jos pe drumul de Santa catre locurile noastre, marcate cu un X mare inca de acum 4-5 ani. Ajunsi pe coasta dealului, am intins izoprenele, ne-am facut comozi si am inceput sa asteptam. Era 21.15, iar proba trebuia sa inceapa pe la 22.15, cu intarziere cu tot s-a facut 22.40. Stand si asteptand am constatat ca seceta de anul asta a multiplicat cantitatea de praf care se ridica in aer, la fiecare trecere a masinilor de deschidere si safety-car-urilor norii dizlocati facand ca pozele facute cu blitzul sa aibe aspectul celor facute iarna, pe ninsoare. Si incepe...dialogul intre partile vaii, pe latura, langa apa stau unii cu cortul si fac gratar, pe cealalta parte, pe deal, stam noi si alti spectatori de ocazie, unii cu glume in program: "cum o iesit gratarul? praf!" Pentru a-l mai tempera pe glumetzul de langa noi care comenta non stop, se aude de dincolo "Daneeee", dar smecherul nu musca, insa raspunde altul "Daaa!". Toata valea tace, se aude clar raspunsul de la fochisti: "sugi p...". Apoi un hohot imens de ras. Cine a facut greseala sa vina cu copiii cred ca regreta deja. Incepe raliul, putine masini bune, cativa care-si respecta blazonul si ruleaza cu viteza, altii mai moderati sau cu probleme tehnice. Praful nu se mai aseaza, pluteste linistit si ne invaluie pe toti, dar e noapte, nu se observa decat la blitz. Lumea se plictiseste si unii incep sa plece, in huiduielile celorlalti. Zici ca esti pe stadion. Fochistii le canta pe vreo 20 de voci "la revedere, va spunem la revedere" sau "noapte buna, noapte buna". Multi au lanterne puternice sau reflectoare si cand apare in bataia lor cate o fatuca mai dezbracata, incep toti sa fluiere. Prietenul uneia isi ridica mainile a victorie, in timp ce erau insotiti de fascicolul luminii si toata lumea ii fluiera pt ca pleaca. Toata lumea e bine dispusa si incet incet incep sa vina ultimele masini, cele din cupa Dacia, unde deja interesul spectatorilor este diminuat. Ne pregatim de plecare, este aproape 1 noaptea si e devreme. Un dush acasa si reunirea in club. Zorile se varsa cand pun capul pe perna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.