joi, 5 iulie 2007

Inmatricula-mi-as si n-am cum...

Asa cum pana la Dumnezeu te mananca sfintii, asa si in lumea reala pana la amarata aia de placutza de inmatriculare auto te mananca functionarii publici si bancari.

Astazi am purces a indeplini caznele muritorului de rand in cautarea numarului de inmatriculare definitiv, ca deh, o fi avut si Picasso o perioada rosie (de fapt roz, hai tziclam pt cunoscatori) dar s-o mai terminat si aia. Si cum eu nu-s Picasso dar nu-mi place sa n-am CASCO, scurtam perioada si facem actele ASAP.

La 8.15 eram prezent la un birou de intermedieri, facut fise si copii xerox la tot ce trebe (13 RON). Apoi purces la Prefectura, biroul unic, platit taxa de prima inmatriculare (fara numar, fara numar, suma patru cifre babane, curs de schimb de la 1 oct 2006, adica 3.5 lei un euro, nu 3.1 ca acum, ca deh, traim in Elvetia si ne permitem).

Dupa aia hura si la Primarie, oficiul starii civile de nervi, transpiratie si cozi. Alta taxa (52 RON), alte probleme: contractul de vanzare-cumparare e in germana, trebuie tradus si legalizat. Gasit birou traduceri pi shentru (53 RON), astept sa ma sune sa ma duc dupa traducere si apoi inapoi la Primarie. Pana una alta am facut o vizita la BCR, sa achit si taxa pt certificatul de inmatriculare (30 RON). Apoi la asigurari, ca fara RCA nu te baga nimeni in sama (210 RON). Da' de banii astia am primit bon de benzina de 25 RON si asigurare de locuinta gratuita care nu ma asigura decat la tsunami, iceberguri ratacite pe Cibin si inundatii naturale. Daca crapa tzava lu' vecinu' tot mandea plateste - la fel si la eventuale furturi. Deci asigurarea asta ma asigura ca daca se intampla o calamitate plauzibila nu-s asigurat. Acolo tre' sa ne reintoarcem pentru CASCO, dar cu numere si cu banii pt prima rata.
A, saptamana trecuta am bifat si vizitat RAR care nu m-a usurat decat de 260 RON pentru certificat constatator si cartea de identitate a vehiculului. Boierie!

Daca vreau si numere preferentiale cred ca ma costa si alea, dar nu vreau, ca n-am chef sa fiu pieton 3 zile. Ma rog sa nu-mi vina un numar fain gen PUL, CUM sau alte nazdravanii.

Saga continua...la amiaza Primarie Reloaded si maine dimineata la depus dosarul si luat numerele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.