duminică, 7 decembrie 2008

Faust

Am avut placerea sa primesc o invitatie la spectacol, vroiam sa-l prind de mult dar totdeauna m-am trezit dupa ce era sold-out. Asa ca, in sfarsit, la mai mult de un an de la premiera, am reusit sa vad Faust. Ce-am vazut mai exact, contabilizat: aprox 50 de actori, 4 muzicieni, 3 perechi de sani, 1 pubis.

Spectacolul este fascinant, are un ritm alert aproape tot timpul iar Ofelia Popii, pe cat de mica pe atat de impunatoare in rol de Mefisto. Nu ma pricep sa scriu cronica de teatru, dar mi-a placut aproape totul: decorul, jocul personajelor, muzica baietilor de la Imperium Band. Cu totul deosebit mi s-a parut momentul de interactiune cu publicul - Noaptea Valpurgiei, cand am fost invitati in spatele scenei principale pentru un spectacol nu doar dramatic, ci si muzical, de circ sau de cabaret, fascinant mai ales prin indepartarea de teatrul clasic, socant prin efecte si erotism.

Nu stiu daca era neaparat nevoie ca o tanara actrita sa defileze la nudul gol cu un cap de porc pe o tava, deasupra capului, dar imaginea si-a facut datoria de a starni senzatii. La fel ca si dragostea aproape pedofila a lui Faust pentru o Margareta de 14 ani, cand nu poti sa nu te gandesti ca fata putea sa fie a ta si nu stiu zau daca te-ai mai fi bucurat de actul artistic in acest caz. Pt aceasta imi permit sa zic ca a fost un Faust un pic belgian.

Per total, Faustul lui Purcarete te stoarce emotional in cele doua ore cat dureaza piesa.
Highly recommended. Cred ca se mai joaca in aceasta luna in hala Balanta.

PS. Am inventat si o noua injuratura: vedea-te-as jucand in Faust!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.