vineri, 19 decembrie 2008

Misterele noptii

Dupa amiaza de iarna, ora 18:30, noapte, o strada din centrul orasului. O silueta intra pe poarta deschisa, se strecoara pe langa casa si ajunge in curte. Senzorii de perimetru nu-si fac treaba, lumina nu se aprinde. Omul incepe sa vorbeasca la telefon, iar in strada, raspunzand la comenzile lui o Dacie cu numar de Dolj se muta mai aproape. In strada, in masina ei, pregatindu-se sa plece acasa, o angajata a uneia din firmele din cladire vede omul iesind din curte si suna administratoarea cladirii ca sa-i spuna ca e cineva in incinta firmei. Aflandu-se in apropiere, femeia vine repede la firma sa vada ce s-a intamplat. Intalneste omul si il intreaba ce cauta acolo. Acesta ii spune ca e prieten cu cineva care lucreaza acolo si ca vroia sa intrebe daca mai au spatii de inchiriat. Se balbaie si nu convinge. Femeia ii spune ca nu mai sunt spatii libere, omul pleaca. Dupa cativa pasi isi scoate telefonul si incepe sa vorbeascca iar cateva secunde mai tarziu Dacia cu numar de Dolj demareaza in strada. Femeia cheama Politia si avertizeaza o vecina batrana sa se inchida in casa.

Si aici, dragii detectivului, intru eu in scena. Ma suna un prieten bun si-mi zice:
ba, stateam dupa un prieten si daca tot eram in zona am intrat la tine la firma sa vad daca mai aveti spatii de inchiriat. Era poarta deschisa si imi spusese cineva ca e un teren de vanzare pe strada aia asa ca m-am gandit ca poate il vindeti voi. Nu va merge nici o lumina in curte, am dat cu mana prin fata senzorilor de la lampi, dar nimic. Apoi cand sa ies ma intalnesc cu o fata pe care o stiam din vedere, ma intreaba ce caut si ii explic ca te cunosc. Parea cam speriata. Te-am sunat sa-ti zic de faza.

Apoi povestim de altele si inchidem. Imediat ma suna colega:
il stii pe un tip X Y? tocmai a fost aici. Stai ca te sun imediat inapoi ca a venit Politia.

Dupa cateva minute ma suna prietenul meu iarasi:
Dupa ce am terminat de vorbit cu tine m-am dus pana in capul strazii sa iau un sandwich. Cand ma intorc vad Politia in fata portii la voi si ma gandesc ca o avea legatura cu incidentul de mai devreme. Ma duc spre ei si cand ma vede colega-ta se ascunde in spatele masinii. Ii zic ca nu vreau sa-i fac nimic, ca am venit sa clarificam problema. M-au legitimat cei de la Politie si cam atat.

Apoi ma suna si ea:
Mi-am cerut scuze, s-a intamplat totul ca in crima perfecta. Senzorii nu merg, el era in curte si vorbea la telefon, in timpul asta ala cu Dacia din strada muta masina mai aproape ca si cand ar fi raspuns la comenzile lui. Apoi dupa ce l-am intrebat ce vrea ala cu masina a demarat si m-am gandit ca i-a transmis sa plece. I-a legitimat Politia si pe el si pe ala cu Dacia. Omul isi astepta nevasta sa iasa de la ginecolog.

I-o fi spus cineva vecinei ca poate sa iasa din casa?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.