joi, 8 ianuarie 2009

Amsterdam. The joint

N-am ajuns noi bine in Amsterdam, seara la 10, ca ne-a venit cheful de plimbare, taiat rapid de frigul de afara. Dupa o tura de vreo jumatate de ora in care am putut admira un oras linistit, golut (era luni) si inghetat, am inceput sa cautam o locatie in care sa mancam ceva, nu neaparat de foame cat pt a ne incalzi. In timp ce priveam meniul expus in strada in fata unui steakhouse argentinian, a iesit chelnerul, ne-a spus ca mai e deschis si ne-a intrebat de unde suntem. Si el era din Romania. L-a pus pe egipteanul patron de restaurant si responsabil cu bucataria sa ne gateasca niste fripturi bune si ne-a servit el toata seara. Doar alte doua mese mai erau ocupate la acea ora asa ca a avut destul timp de gargara cu noi. A mai turnat si niste bullshituri ca deh, orice roman ajuns chelner in Olanda are cu ce se lauda, dar importante raman urmatoarele: chiria in centrul orasului platita de ei e 10.000 euro pe luna, friptura ca aia din vaca argentiniana nu se iecsista, si egiptenii, daca n-ai nevoie de nota, incaseaza la negru contravaloarea mesei. Plus adaptarea zicalei romanesti: cine n-are localnic sa-si cumpere. Unul din prieteni are impresia ca acest chelner, Tibi, i-a salvat viata, el vroia sa fumeze un joint de unul singur si probabil s-ar fi trezit in avionul de intoarcere, dar Tibi l-a sfatuit sa "poshtim" una sau doua tigari, sa nu ne grabim si sa facem pauze pt ca drogul functioneaza lent si vine din urma. Dupa cum vedeti in poza de mai sus i-am ascultat sfatul. Dupa ce am terminat masa, Tibi a inchis taraba, l-am luat si pe egiptean si ne-au dus intr-un baruletz doua case mai incolo, pt ca luni seara coffeeshop-urile au zi scurta si erau inchise.
Eu, care nu fumez nici tigari normale, am tras cateva fumuri (nu-s convins ca pana in plamani) dar oricum, sa fie bifata actiunea, si am dat mai departe. N-am simtit nimic, n-am ras isteric, am ramas dezamagit. Tigarile si berea de acolo au fost "cinste" de la Tibi, probabil pt bacsisul gras oferit. How cool is that: sa mergi la Amsterdam si sa faca un chelner roman cinste cu bere si jointuri la toata gasca. In jurul nostru plin de tineri cu ochii rosii si goi, aflati intr-o stare de plutire, nevorbind unii cu altii (oare de ce). Fiind deja 3 dimineata si neimpresionati de experienta ierbii am decis ca e cazul sa ne intoarcem la hotel.

2 comentarii:

  1. Sa-nteleg ca in 2009 nu erai fun trabuc??? Si ca de la joint ti se trage totul???

    RăspundețiȘtergere
  2. Yep, I was no fun in 2009 :D
    "Totul" e cam mult spus, nu?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.