vineri, 21 august 2009

Grecia - ză beach

Aşa cum se vede şi din posturile anterioare, Laganasul se află într-o golf măricel, cu apă liniştită şi puţin adâncă, adică ai de mers vreo câteva sute de metri în larg ca să ai şansa să te îneci. Simetric, în ambele părţi ale golfului se află câte o insulă. În partea stângă n-ai ce căuta, e rezervaţia broaştelor Caretta-Caretta, care mai numără vreo 400 de capete, acum protejate de elicele bărcilor şi de alte măscării turistice. Aşa că acolo mergi doar dacă vrei să te desparţi de 300 de euro, cât e amenda. În partea dreaptă, pe lângă insula mai mare, de unde o să vă arăt poze în zilele următoare, se află şi o insulă micuţă, unită printr-un pod de lemn de insula principală. Pe ea se află un bar iar în iunie s-a ţinut acolo un white party, l-a găsit Alina pe YouTube.


Staţiunea nu are o promenadă propriu-zisă, toate barurile şi restaurantele sunt direct lângă plajă, unele cu mese chiar pe plajă, deci nu există vreo zonă betonată pe care să te plimbi seara, aşadar tocurile sunt mai mult decât inutile, bune doar dacă vrei să ieşi pe strada principală. La câte taverne şi baruri există pe plajă nu e recomandat să mergi la all-inclusive pentru că o să-ţi pară rău că mănânci în fiecare seară aceleaşi lucruri. Singura chestie neplăcută e insistenţa poneilor ce încearcă să te agaţe şi să te ademenească în localul lor. În principiu îţi poţi da seama că un anumit restaurant e bun dacă nu e nimeni pe plajă care să te sâcâie.

Sâmbătă una din terasele de lângă noi a făcut un beach party, cu dj şi dans printre sezlonguri, când ne pregăteam să-i onorăm cu prezenta, după cină, s-a închis, se pare că n-au voie să facă gălăgie noaptea. Dacă vrei să stai la plajă pe sezlong, de obicei plăteşti 5 eur, dar unele locaţii le dau gratis dacă consumi de la ei. Noi am stat în faţa unui restaurant grecesc ce avea nişte români simpatici în personal, dar despre ei un capitol separat.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.