vineri, 7 august 2009

Prietenoşii de la Orange

Am trimis un email la Orange serviciul clienţi, în care îi întrebam dacă pot upgrada abonamentul meu făcut în februarie la un abonament de iPhone, păstrând deci numărul. Nu mă tentează să am două abonamente şi două numere şi eram curios dacă se poate upgrade-ul şi cât costă, ştiam că de la un abonament mai ieftin poţi să treci la unul mai scump. I-am mai întrebat dacă se poate şi cât mă costă să deblocheze telefonul Nokia E51 cumpărat odată cu abonamentul, pentru că şi asta ştiam că ar trebui să fie posibil - între timp m-am mai documentat şi se pare că o să fie posibil din septembrie, după cum scrie în presă.

Răspunsul lor este mai jos. Practic din cinci paragrafe unul este introducerea, unul îmi răspunde succint la întrebări şi în restul mă ameninţă şi încearcă să mă sperie. Plus că mă cam minte, cică nu există o lege în sensul deblocării terminalelor, ceea ce e fals, pe site-ul unde mă trimite scrie că "incepand din luna septembrie, operatorii de telefonie mobila din Romania vor debloca, la cererea utilizatorilor, telefoanele codate in retelele proprii". Mi se pare aiurea pentru că în loc să mă trateze ca pe un client şi potenţial client al unui abonament şi terminal mai scump, deci cu profit mai mare pentru ei, căruia să-i găsească o soluţie sau dacă aceasta nu există măcar să-şi exprime regretul şi s-o lase aşa, ei se exprimă de parcă aş fi un infractor. Gee, mă scuzaţi că v-am deranjat, lasă că rezolvăm totul pe piaţa gri, de ce să intre banii la Orange când pot să-i dau "băieţilor deştepţi".

"Stimate domnule Turcu,

Referitor la solicitarea dumneavoastra de a achizitiona un terminal iPhone 3GS, va informez ca exista trei variante in care acesta este disponibil, si anume la pret standard, la pret subventionat prin programul de fidelizare si prin programul de achizitie.

Va mentionez ca un abonament Orange poate beneficia de programul de fidelizare, inclusiv de terminale la preturi speciala, daca are minim 12 luni vechime in retea. In ceea ce priveste programul de achizitie , acesta presupune incheierea unui nou abonament , iar pentru mai multe detalii, va rog sa accesati http://www.orange.ro/iphone/oferta-ro.html .

Folosesc acest prilej pentru a va preciza faptul ca puteti folosi traficul de date inclus in abonamentele si in optiunea pentru iPhone 3GS numai pe acest telefon.Pentru a asigura o calitate optima a serviciului de date in intreaga retea si pentru a oferi acces tuturor la acest serviciu, Orange isi rezerva dreptul de a suspenda oferta de date pentru iPhone 3GS in situatia unei utilizari abuzive a acestui serviciu.

Referitor la decodarea telefonului Nokia E51, va informez ca va puteti adresa doar unui centru service GSM. Orange Romania nu ofera acest gen de servicii si nici coduri utilizabile pentru decodarea telefonului. Aceasta operatiune este optiunea dumneavoastra si atrage dupa sine pierderea garantiei telefonului, precum si riscul aparitiei unor dificultati de functionare.

Mentionez, de asemenea ca, desi a fost inaintata de ARC o propunere supusa consultarii publice in acest sens, momentan nu exista o decizie oficiala cu privire la obligativitatea operatorilor de a decoda telefoanele. Pentru mai multe detalii, puteti accesa site-ul ANC, www.anrcti.ro.

Va multumim si ramanem la dispozitia dumneavoastra pentru orice informatii suplimentare."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.