vineri, 10 decembrie 2010

Restaurantul Acropolis

Luni am fost pentru prima dată seara la acest restaurant puțin cunoscut de pe strada Abatorului. Era Sfântul Nicolae și ne-am temut că nu  găsim loc, o glumă bună, pentru că în local erau doar rudele patronului la o masă. Aflat la demisolul unei case, amenajat ca o tavernă grecească, localul e decent, deși un pic deprimant prin goliciune, nu înțeleg de ce nu-și fac mai multă reclamă pentru că nici zona nu-i ajută. Dar să trecem la meniu: sunt multe cărnuri tipic grecești în el dar noi am ales un platou de antreuri făcut la comandă cu toate cele tradiționale pe el: măsline, feta, ardei, tzatziki, salată de vinete, legume precum și multe cărora nu le știu numele. Ca fel principal s-a servit o vrăbioară ”de pe sate” cu sos de piper, ținută în baiț timp de trei zile (eu n-am gustat carne de vită mai moale nici la steak house-urile argentiniene), o salată imensă de crudități respectiv o musaca de 450 de grame care te transformă în geamandură, dar fără să fie prea grețoasă. Ești doar rotund la final și te întrebi de ce nu te-ai oprit după antreuri. Desertul a fost din partea casei, dar nu l-am mai putut duce. Vă recomand locul, nouă ne-a adus aminte de concediul în Grecia.

3 comentarii:

  1. Si cat a costat tot festinul asta ca imi lasa gura apa...

    RăspundețiȘtergere
  2. 4 pers - 300 lei, inclusiv vinul. platoul a fost scump, ca a calculat la fiecare ingredient in parte - dar a meritat. o musaca 28 lei si o vrabioara 38.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super localul! Am fost si eu acolo si tot de sfantul Nicolae si nu eram ruda cu patronul.Eram cazat in apropiere si asa l-am descoperit! Mancare excelenta, atmosfera linistita, iar desertul recomandat a fost grandios! Preturi decente! Il recomand cu mare caldura.
    PS: Seara urmatoare ne-am oprit bineinteles tot la el.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.