joi, 7 aprilie 2011

BMW xDrive 3

A doua jumătate a probelor a început cu secţiunea intitulată Joy, o tură cu pilotul Claudiu David pe un 550ix de peste 400 CP. Şi aici, mai mult a fost aşteptarea decât cursa, totul durând foarte puţin, o trecere printre jaloane urmată de frânare bruscă, apoi o întoarcere pe acelaşi traseu. Ca şi copilot simţeai cum te aruncă de două ori în lateral şi apoi în faţă la frânare. Interesant a fost că era montată o cameră în maşină şi puteai urmări din xBase transmisia live. Mai târziu public şi înregistrările. Amuzant a fost când fugăreau jandarmii o potaie, ca să nu ajungă sub roţile maşinii.

Proba finală a fost cea de Traction, o mare plictiseală pe X3-uri. Întâi o întoarcere din 7 mişcări, pentru a demonstra funcţia de asistenţă la parcare, bazată pe camera video din bara din spate. Asistenţa nu era parcarea automată ci afişarea pe ecran a traseului pe care urma să-l ia maşina dacă rămân roţile în poziţia respectivă. Tot pe ecran era afişat şi traseul pe care ai ajuns în punctul acela. Partea a doua a fost o trecere peste o rampă, pentru a "vedea" cum se mută tracţiunea de pe o axă pe alta şi puterea este transmisă la roţile care au nevoie de ea.

Pe la 19.30 am încheiat distracţia, după un condus efectiv de vreo 10-15 minute. Regret că m-am dus? Nu. M-aş mai duce în curând? Nu, până nu se apar generaţiile ulterioare. O să-mi cumpăr maşină? Nu, tocmai am făcut acest lucru şi n-aş trece la ceva mai mare de seria 3 oricât de bine m-am simţit în 5 GT.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.