luni, 20 iunie 2011

La ştrand

Foarte matinal, sâmbătă pe la ora 15 m-am dus la ştrand ca să uniformizez bronzul tractoristic căpătat până la limita tricoului. Sub tricou brânză, vagi urme de bronz 2010, pentru că ori nu fac suficient duş ori am pielea groasă, pe mine primăvara există întotdeauna două nuanţe de alb: cea de sub linia şlipilor şi cea de deasupra. Aşadar brânză în trei culori.

Dragă jurnalule, ori am îmbătrânit ori m-am obişnuit cu binele. La ora aceea la ştrand singurul loc liber era sub o boxă din care urla un post de radio. Şi mai abitir decât postul de radio urla moderatorul diverselor jocuri stupide cu premii de genul "dacă aţi înghiţit apa din bazin puteţi să o păstraţi" sau "o excursie moka la cabinele de schimb". Urla bietul om în microfon (deci tot din boxă se auzea) ca să mascheze dezinteresul publicului. Băieţii se uitau la fete, fetele la băieţi, în afară de copilaşi nimeni nu prea avea treabă cu concursurile. Eu încercam să citesc ziarul, dar locul era pe marginea bazinului, în capătul unde sunt 1.4 metri deci tot poneiu atinge fundul (ambiguitate voită) şi tot poneiul poate arunca ponela în apă, apă care sărea pe ziar. Per ansamblu era o atmosferă de linişte, pace şi respect reciproc de-ţi era mai mare dragul. Not. De aia zic că am îmbătrânit, pe jumătate i-aş fi luat la palme după primele 5 minute, pe restul doar după 10. Glumesc, bineînţeles, e normal să se distreze puştii şi dacă îmi trebuia linişte trebuia să mă duc la pişcină la Ocna, la sala de lectură sau la cimitir. 

Trebuie să remarc că tinerii arată aproape toţi foarte bine, merg la sală şi au grijă de fizicul lor. Ceea ce e favorabil, frumos şi tont e mai util decât doar tont plus că la nudu' gol nu se distinge manelistul aşa uşor, doar freza rasă în părţi îl mai dă de gol pe câte unul. Există şi excepţii, am văzut o domnişoară care după ce a mâncat tone întregi de chipsuri în scurta ei viaţă s-a gândit să orneze pântecul rezultat cu un cercel în buric - sunt sigur că pare mult mai atrăgătoare acum. 

N-am rezistat decât două ore, suficient cât să capăt seara o culoare roşie, apoi ne-am mutat pe terasa de la Oldies Ştrand la o limonadă. Dacă treceţi pe acolo o să puteţi admira gratis mash-ul cu posterland.ro şi toată fauna acvatică a oraşului.

14 comentarii:

  1. dar ce te mai distrezi tu, mai! cu ziarul...la strand...la Sibiu. Stiu...iti imaginai ca esti pe o plaja exotica...privata...deci singur...tu si paharul de Negroni. Si cum visai tu asa frumos...pac! apa pe ziar. Ce citeai?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu citea, ca nu stie:) se uita la poze si vroia sa para intelectual :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine Anonimule (B), noroc ca mi-ai zis cine esti :))

    "Citeam" Catavencu. Ce-i aia Negroni? Eu am auzit doar de Aperol.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prosecco Aperol!!
    Negroni e o bautura aperitiv indragita de italieni: gin, campari, vermut si sifon!

    RăspundețiȘtergere
  5. Auzi, da tu de ce stai cu botu in esarfa aia? Pute? :D

    RăspundețiȘtergere
  6. nu vreau sa ma recunoasca lumea :P E fular si mirosea foaaaaarte bine...pana sa-l pierd...Si avea o culoare care se potrivea la orice purtam.
    Hey, nu incerca sa schimbi subiectul!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sînt îngrijorată că aş fi luat ieri la palme inclusiv o ponelă (cum le spui tu) de vreo trei ani, care se apucase să mă stropească din bazinul copiilor (eu fiind îmbrăcată) şi mă mai şi tutuia! Însoţitorii ponelei wannabe, aruncau apa cu sticla, evident, fără nici o grijă că aruncau în direcţia şezlongurilor!

    RăspundețiȘtergere
  8. honey, relax! ponela avea 3 ani. nu cred ca stie de 'tu' si 'dumneavoastra' inca!!! aia daca se invarte de 3 ori crede ca esti ma-sa la final sau macar din familie :)) hmm...oare n-ar fi bine sa nu mai vina copiii nici la bazin? ca vad ca si acolo se-ncurca oamenii mari de ei :)))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu zic sa invatat si voi sa inotati si sa n-o mai ardeti la bazinul picilor :P

    RăspundețiȘtergere
  10. să-i facem nişte trafic lui turcu:
    @gg-ule:
    - turcu bea aperol-ul simplu pentru că ştie să-l aprecieze. cu prosecco e doar un banal spritz
    - veci pururi un negroni adevărat nu o să aibă sifon în el. eu o numesc blasfemie :-P

    RăspundețiȘtergere
  11. Baga, aperol single malt? :)) vezi ca exsta si aperol prosecco si aperol spritz :D
    De negroni in continuare nu stiu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  12. aperol spritz e obligatoriu cu prosecco :D http://www.aperolspritz.it/spritz-blog/la-vera-ricetta-dellaperol-spritz/#
    cat despre negroni raman la parerea ca adaugarea de sifon e blasfemie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu zic să lăsați aperol-ul și negroni-ul și prosecco-ul și să folosiți lichidele și în alte scopuri... recte, să înotați și voi! Și mai vedem, Călin, dacă am nevoie de lecții de înot!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pfai ce raspuns imbufnat :)) Pierdut simtul umorului la apnee?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.