marți, 18 august 2015

Cazare în Sibiu: apartament pentru patru turiști

Update 2017: apartamentul nu mai este disponibil

Pentru că avem ceva experiență în călătorii, camere de hotel și apartamente închiriate în scop turistic, ne-am hotărât să introducem apartamentul acesta în regim hotelier, pe site-urile de profil, și să-l dotăm cu toate cele necesare pentru a-l face o bază utilă de explorare a Sibiului și împrejurimilor. 


Amplasat în apropierea Centrului istoric, foarte ușor de ajuns la el de pe autostradă, retras, ferit de zgomotul șoselei, cu posibilități multiple de a parca mașina, are pe partea cealaltă a străzii centrul cartierului, cu magazine (Lidl) și bancomate, stații de autobuz și parc pentru copiii.

E format din trei camere, un living unit cu bucătăria în mijloc și două dormitoare amplasate la extremități. Pe lângă toate facilitățile normale (saltea nouă, centrală termică, cablu-tv și internet wifi de viteză mare cu acoperire în toate zonele), le punem la dispoziție musafirilor tot ce ne-am dorit, ne-a plăcut sau ne-a lipsit în călătorii:
- prize de curent libere lângă fiecare noptieră (cine și-a făcut probleme că are telefonul la încărcat noaptea în alt colț al apartamentului și nu aude alarma ca să ajungă la aeroport știe cât de utile și de neglijate sunt acestea);
- cafeaua și ceaiul din partea noastră: există filtru de cafea dotat cu toate cele necesare, chiar și cu cafea :) Doar lapte nu avem, dar organizăm o văcuță, la cerere. Dacă e caniculă, vă așteaptă o sticlă de apă în frigider;
- mașină de spălat rufe și detergent, plus balcon unde se pot întinde hainele - sau sta pe șezlong și admira apusul. Da, câteodată mai trebuie să speli, chiar și în concediu;
- fier de călcat, pentru că nu puteți merge la concert simfonic, teatru sau Muzeul Satului cu tricoul șifonat; 
- plouă sau n-aveți chef de ieșit? Puteți folosi umbrela, setul de șah, avem cărți și reviste în diverse limbi sau puteți bea un vin (desfăcătorul e altă unealtă care lipsește frecvent din inventar și îți dai seama de asta doar după ce te plimbi prin casă cu sticla în mână);
- am pregătit o listă cu numere utile, gen taxi și comenzi de mâncare, iar pentru pizza avem chiar și un set special de unelte.

Una din cele mai neplăcute probleme când ajungi obosit și sătul de drum într-un oraș străin e să nu știi încotro să o iei, dacă merită să o iei pe jos spre destinație sau dacă taxiul e țeapă, așa că oferim (în măsura în care suntem în oraș) transferul de la gară, autogară sau aeroport. 

Dacă sună interesant, ne găsiți pe AirBnB, dar răspundem și la mesajele primite aici. Bineînțeles, nu ne supărăm dacă citiți și dați mai departe :)

Update 02.02.2016: 
- avem profil și pe Booking.com iar scorul nostru în acest moment este de 9.5 din 17 review-uri;
- mașina de spălat n-a fost cerută de multă lume așa că am renunțat la ea iar baia a devenit automat mai spațioasă;
- avem un nou pat, mai lat, în dormitorul secundar, cu saltea mai bună;
- am mai făcut și alte mici ajustări, care sporesc confortul oaspeților.


5 comentarii:

  1. De pe Turnul Sfatului: "Investiție recuperată în trei săptămâni

    Printre ultimele apartamente intrate în rândul celor care sunt închiriate în regim hotelier este cel al Monicăi. Este situat în zona străzii Rusciorului, iar în ultimii trei ani a avut chiriași pe termen lung. În iunie au plecat, Monica a renovat apartamentul și a decis să îi schimbe ușor destinația, după ce a aflat de o cunoștință care închiriază cinci apartamente în acest sistem. Pe lângă zugrăvit, aragaz și hotă nouă, a mai investit aproximativ 1.000 de lei în lenjerii, pilote, tacâmuri, ”adică lucruri care nu existau în apartamentul de închiriat în mod normal”. De primii turiști pe care i-a avut în urmă cu trei săptămâni - doi scoțieni și un taiwanez – a fost tare încântată: aveau doctoratul în opera chineză, iar în urma lor apartamentul a rămas curat și în ordine."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, dar chiar de apartamentul nostru e vorba, Monica din text fiind nevasta-mea :)

      Ștergere
    2. Pai mi-am dat seama, de aia am pus citatul aici :)

      Ștergere
  2. Mai este de actualitate aanunțul? Mă interesează. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.