vineri, 7 noiembrie 2008

Gone with the windsheim

Bon soir din Bad Windsheim. Daca nu suntem colegi de serviciu probabil nu ati auzit de aceasta localitate de 10.000 de suflete din Germania si nici asa nu e foarte sigur. Cu treaba pe aici saptamana aceasta. Cura si relaxare - dar dupa ora 16:30, pt ca inainte se munceste. Kur - pe limba lor - pentru ca hotelul unde suntem cazati comunica cu un centru de tratament cu apa termala. Sa zicem ca daca as avea 60 de ani ar fi idealul meu de wellness, dar deocamdata un pahar de vin in imperium cu crutiu cantand si alaturi de prieteni ma multumeste pe deplin. Nimic de zis, hotelul este nou, frumos, modern, 4 stele, baile termale ofera tot felul de chestii: 4 bazine cu apa termala, jacuzzi, whirlpool, sauna, masaj chakra, masaj cu pietre bazaltice fierbinti etc. Secsi daca esti geriatric, plictisitor pana la lacrimi daca mai ai peste 30 de ani pana la pensie. Netul nu merge, cica au un firewall prea puternic. M-a intrebat receptionera daca am Vista, n-am, sub Vista cica nu merge deloc imi spune ea si tace. Daca nu te lasa firewall-ul in general, iar sub Vista nu merge deloc, nu inteleg cam cat merge sub restul SO-urilor. Poate sesizati si dvs problema de logica a receptionerei. Eu am iertat-o.

Pt fiecare noapte la hotel beneficiezi de 2,5 ore la bazin. Nu sauna sau alte delicateturi, alea costa extra. Luni n-am avut chef de baie, s-a dus insa colega mea si mi-a povestit ca nestiind care-i situatia nu si-a luat o moneda de un euro pt dulapiorul cu haine. A fost o nemtoaica amabila si i-a imprumutat o moneda dar a rugat-o sa i-o lase la receptie. La intoarcere receptionera era informata de situatie. Si ne mai miram ca astia dau rest pana la ultimul cent? Cred ca in capul lor e o recesiune permanenta.

Marti si miercuri m-am dus si eu la baie, dar o ora este maximul cat rezist. Am facut niste ture de bazin in bazinul din exterior, mishto la 30 de grade in apa si 6-7 afara, n-am fost niciodata la Herculane dar probabil e cam tot asa. (Memo to myself, tre' sa programam o bauta acolo) Apoi un pic de jacuzzi, nu prea mult ca jeturile de apa erau cam tari pentru rinichii mei firavi si nisipurile miscatoare pe care le contin. Un nene instructorul cu ditamai burta (asa da model de sanatate) statea pe marginea bazinului si ii dirija pe batranei ce exercitii sa faca. Noi, romanii, eram singurii care-l ignoram. Parca nu-mi vine sa invat sa traiesc sanatos de la unul cu dublul kilelor mele.

Nu va mai plictisesc si pe voi, destul ca-s eu cobaiul. In final mai trebuie sa remarc ca deasupra acestui orasel termalo-paradisiac pluteste zilnic un miros de rahat. Nu cred ca put sarurile minerale. E de la ingrasamant, vaci sau, poate, de la varza.

PS: nici aici nu s-a redus foarte tare pretul benzinei: de la 1.45 la 1.25.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.