duminică, 9 noiembrie 2008

Trafic

Nu cred ca e cazul sa va mai zic ca suntem o tara de nebuni, mai ales in trafic. Toata lumea uraste soferii de BMW, eu zic ca ar trebui sa se concentreze pe nesimtiti in general. Nu contest ca majoritatea lor aleg BMW-ul :D
Mie personal nu-mi plac mai multe categorii de soferi, de taximetristi am scris saptamana trecuta. Nu-mi plac nici habaucii care uita sa aprinda farurile noaptea, dar nu o sa le mai fac semn cu faza mare de cand am auzit ca o anumita banda din Anglia avea ritual initiatic pentru noii membrii mersul fara faruri si impuscatul primului sofer care-i avertiza de acest lucru. Probabil nu s-a ajuns asa departe la noi, but let's play it safe.
Alta categorie de soferi care ma irita sunt instructorii de la scolile de soferi. Doar pt simplul fapt ca majoritatea dintre noi avem intelegere si rabdare cu cei care invata sa conduca nu inseamna ca instructorii nu ar putea sa fie mai putin nesimtiti si in intervalele orare de trafic maxim sa aleaga strazi periferice sau macar strazile cu doua benzi pe sens. Mi se intampla de cateva ori pe saptamana sa fac coada in timp ce merg spre serviciu dupa cate o masina de scoala care de abia se taraie pe strazi centrale inguste unde e imposibil sa depasesti.
In majoritatea cazurilor cand un sofer cedeaza trecerea altui sofer fara prioritate acest lucru este insotit de gestul acela gratios, de curtoazie, cu palma intoarsa in sus. Nu chiar de curtoazie totusi, unii isi agita mainile disperati, altii fac gestul ca si cand ar avea o musca pe bord sau ca si cand ar plezni o pipitza peste fund. Aduce a orice, numai a politete nu.
Pana si "primarele" nostru are apucaturi de inalta civilizatie in trafic. Am mers alaturi de el odata, pe benzi paralele, eu eram a doua masina la stop, pe banda a doua, el s-a dus pe prima banda ca sa fie prima masina la stop. De pe banda lui se vira la dreapta iar de pe banda a doua se vira la stanga dar si-a incordat "muschii" cand s-a facut verde si a intrat in fata masinii de pe banda a doua, pentru ca el avea de gand sa o ia la stanga si i s-a parut ca a fi a 3-a masina la stop e prea mult.
Cireasa de pe tortul de asfalt este patania unei prietene, pe care un dement cu X5 era sa o scoata in sant pe centura Aradului pt ca i s-a parut ca nu-i face loc sa o depaseasca si a vrut sa o invete o lectie. Din fericire pt ea si masina ei a avut reflexe bune iar prietenul ei se afla in alta masina in fata si cand a vazut ce se intampla s-a pus de-a latul soselei ca sa-l opreasca pe dement - AR-06-SEF. Sheriff de sheriff.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.