luni, 24 august 2009

În acord cu Brylu

http://www.brylu.ro/nunta-zamfirelor/

Mi-am adus aminte, citind postul lui Brylu, de experienţa de sâmbătă, când am plecat la Albota tot la o nuntă. Când am ieşit din giratoriul de la Veştem erau mai multe maşini trase pe dreapta, am aflat apoi că formau o coloană de nuntaşi. Unele au apucat să intre pe şosea înainte să ajung în dreptul lor dar, cum n-am ştiut că-s nuntaşi, ultimele două n-au reuşit şi mi-au cedat trecerea, doar ca că să mă claxoneze apoi înfierbântat pentru că m-am vârât în coloana lor. Era nuntă cu expaţi, dar expaţi de-ai nostri, plecaţi în Germania, Italia etc, nu erau două maşini una după alta din aceeaşi ţară. Ăsta care mă chinuia sonor era "italian". Când am văzut că-s nuntaşi am tras pe dreapta şi i-am lăsat să mă depăşească, am zis să nu le stric bucuria. În timp ce mă depăşea, finuţul ăla de italian mi-a mai tras nişte claxoane furioase - partea cu "carnea" n-am auzit-o şi mai bine aşa. Mă aşteptam să intre la Fântâniţa Haiducilor şi să scap repede de ei, că se mişcau ca ochiul mortului. Da de unde! Am trecut şi de Fântâniţa şi de primul sat şi ne-am tot dus. Deja spumegam de furie, că pe dealurile alea e depăşirea interzisă, ei de abia se târâiau, plus că m-or şi claxonat cu ciudă şi nu-i aveam la suflet. Nu puteam să fac o haiducie şi să-i depăşesc, aveam tot portbagajul plin de sticle de whisky şi vin, nu m-am riscat să compromit nunta la care mergeam. M-au dus aşa până la Avrig, unde au şi intrat, dat tot i-am depăşit aproape pe toţi pe linia aia dreaptă dinainte. Am vrut să-l claxonez şi eu pe italian dar m-am abţinut că eu nu-s neam de traistă. În concluzie: ţăran căpşunar fudul, DN-ul proprietate personală.

6 comentarii:

  1. astia merita ce-a patit adela la propria-i nunta, dar de data asta intentionat. angelli cherry pe rochia de mireasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu poate nu stii ca in colana de nunta se claxoneaza... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da, nu-mi aminteam exact ca asa e cutuma, sa claxonezi doar in momentele cand stii ca enervezi ;) btw - esti din avrig? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Usor de vorbit mai ales din partea lui brylu! Asa e traditia claxoane si tambalau ! Iti dau dreptate intr`un fel cu carnea capsunarului dar si`a pierdut`o cei cativa ani de acasa pe unde a umblat!
    Masinile merg incet prin oras pentru a astepta pe cei care nu cunosc orasul si vin din alte parti(doar nu crezi ca pot porni 20 de masini deodata)
    Asa e de mult timp si nu toti s`au emancipat sa isi tatueze pe cravata sponsori sau sa trimita imeiluri lu Iohanis sa le faca nunta sau sa cheme presa sa se faca cunoscuti! Fiecare cum poate...claxoane, lautari, mers incet sa aiba timp lumea sa admire mireasa!
    Cam irascibil cred eu ca sunteti dar e dreptul vostru!:)
    P.S. eu nu`s din Avrig.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu am comentat nimic de oras, eu am scris ca m-au tinut intr-o coloana inceata pe drum national, intre Vestem si Avrig, coloana in care nu s-a claxonat cu alta ocazie decat pt a-mi atrage mie atentia. ambele mi se par o porcarie si o exagerare a traditiei. n-aveau unde sa se piarda cei care nu erau din alt oras.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.