miercuri, 6 aprilie 2011

BMW xDrive 2

Urcat la volanul monstruleţului 5GT am constatat că poziţia de condus e mai ridicată faţă de sol decât a seriei 5. Mi-a mai plăcut lipsa ramelor la geamurile de la portieră, ca la coupe-uri. Prima probă a fost cea intitulată Mobility, practic un test al elanului, trebuia accelerat la 40km/h, evitat brusc un obstacol şi apoi revenit la traseul principal. 5GT-ul s-a conformat cu succes, apoi am trecut pe X6 4.0d, iar copilotul meu a trecut la volan. Şi a împrăştiat juma din conuri la revenire, animalul de SUV are un gabarit cam mare pentru strâmtul traseu pregătit de ei. Tendinţa a fost ca toată lumea să apese pedala de acceleraţie cât poate, mai puţin contând testul în sine cât "forjarea" căluţilor, dar n-a depăşit nimeni limitele bunului simţ. Dupa X6 am trecut la X3 2.0d, care e un ponei cu botniţă pe lângă celelalte. Aşadar nicio senzaţie specială, maşinuţă decentă dar banală. Îmi pare rău că n-am apucat la 320xd şi seria 7. Cu aşteptările după restul participanţilor şi schimburile cu copilotul, toată proba a durat o oră.

Proba a doua, Dynamics, a fost doar de 30 de minute, dar mult mai intensă, de fapt cea mai interesantă, parcurgerea unui traseu jalonat. Dacă la prima probă puteai schimba pe ce maşină vroiai, instructorii de aici au avut altă metodă aşa că am trecut doar pe maşina din spate şi am ajuns să conducem două X3-uri, în loc de 5GT sau X5. Acelerări şi frânări repetate, S-uri printre conuri, frânare puternică pe piatră cubică, cam asta a fost distracţia. 

Apoi a urmat regruparea la XBase, pauză de cafea 30 de minute. Vorba unui prieten: xCoffee şi xPiss.

Un filmuleţ absolut banal:

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.