vineri, 22 aprilie 2011

Mâncare portugheză

Voi probabil azi sunteți liberi, eu cu fundul prin avioane, așa că trebuie să existe o compensație: vă povestesc despre mâncare, știu că o să mă iubească cei care țin post negru, dar poate că postul negru ar trebui să includă și internetul. Așadar, să începem:
- alaltăieri seară m-a dus unul din portughezi într-o tavernă anonimă, unde merge el de obicei. Bere neagră, măruntaie de pui și apoi niște cârnați de porc numiți chouriço, echivaentul chorizo-ul spaniol. Destul de grași dar buni, n-am mâncat decât câteva bucăți că eram deja plini;
- ieri la amiază am optat pentru favorita mea, cu descendențe braziliene: picanha. Carne de vită pe țepușă, se plimbă chelnerul cu ea prin restaurant, îți taie o bucată după care o duce înapoi la făcut și tot așa, până cazi lat sub masă. Asortată cu cartofi prăjiți, banane în pesmet, orez, fasole neagră, salată. Delicios. Înainte de asta antreurile casei: măsline cu usturoi, pâinea locală și pachețelele acelea de carne care nu știu cum se numesc niciodată. 
- aseară am mai ras o bere tot în taverna din seara anterioară, până și-a termina treaba alt coleg care urma să mă aducă la Porto. De data asta am mâncat o mândrețe de caracatiță, fragedă și picantă, nu guma congelată de care dai prin restaurantele sibiene.

În concluzie: Boa Pascoa! 

Chouriço

Antreuri

Picanha

Caracatiță picantă

3 comentarii:

  1. Eu astept sticla de vin cu care te-ai laudat :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca supravietuieste calatoriei (ca l-am invelit in toate hainele pe care le aveam), cred ca merita tinut pt o ocazie speciala. Invit 20 de prieteni si fiecare bea cu pipeta:))

    RăspundețiȘtergere
  3. haha...si?? a supravietuit?? Oricum, cu 20 nu mai e o ocazie speciala...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.