vineri, 23 decembrie 2011

Informații practice pentru o excursie la Milano

Milano merită văzut, ne-am simțit foarte bine acolo, eu chiar mai bine ca în multe alte părți, așa că vă fac un scurt ghid cu ce am învățat pe partea de logistică.

Dacă mergi cu avionul din Transilvania, ai cel puțin trei variante: cu WizzAir de la Cluj și Tg.Mureș sau cu Carpatair prin hubul Timișoara și plecare din toate punctele rețelei lor. Toate aceste curse aterizează la Bergamo, la 50 km de Milano, la poalele Alpilor, peisajul e superb, câmpie cu munți în fundal, din păcate aproape lipsiți de zăpadă. Aeroportul se numește Orio al Serio. Există și alte două aeroporturi care deservesc zona Milano: Linate și Malpensa.



De la Bergamo se poate ajunge la Gara Centrală din Milano cu shuttle bus-urile a cel puțin două companii: Autostradale și Orio Shuttle, noi am ales ultima. Biletele cumpărate de pe net sunt mai ieftine (28 eur pt 2 pers, dus-întors), dar nu sunt cu rezervare de loc, poți merge la orice cursă din ziua respectivă, frecvența normală este de o cursă la 30 de minute, consultați și website-ul pentru excepții. Durata transportului este de o oră și 10 minute, iar toate autocarele pleacă din fața ieșirii din aeroport și ajung în același loc, pe latura stângă a gării (cum te uiți la ea), sunt stâlpi care indică compania și destinația, totul e foarte simplu.

Gara Centrală e cam la doi kilometri de Dom, adică la marginea zonei vechi a orașului, vă recomand un hotel între ea și Dom pentru a nu mai lua și metroul. Al nostru se afla la 600 metri pe care i-am parcurs pe jos. Agenția de turism pe care am folosit-o (e nouă și ambițioasă, dacă vreți informații suplimentare scrieți la rezervari at transilvaniabooking.com sau cereți-mi mie datele de contact ale celor de acolo) ne-a recomandat Best Western Felice Casati, amplasat comod în zona bulevardului Buenos Aires (o arteră de 2km, plină de magazine normale) și la 200 metri de stația de metrou cu legătură directă spre centru respectiv toți atâția metri de stația bus-ului turistic hop-on/hop/off, ambele aflate tot pe Buenos Aires. Zona e plină de restaurante, am văzut mai multe sushi bar-uri decât pizzerii, în cartier erau vreo cinci. 

Hotelul este excelent, 4 stele, preț super decent de 320 eur pentru 5 nopți (doar prin agenție), mic dejun de cea mai bună calitate, camere curate și calde, canale tv în engleză, wi-fi gratis, personal amabil, amplasat pe stradă secundară liniștită. Singurul dezavantaj minor ar fi baia, e minusculă în lățime, dar curată. Îl recomand călduros.



De acolo până în centru se poate ajunge pe jos (cam 2 km) sau cu metro-ul, trei stații până la Dom, o cursă  în interiorul orașului costă 1.5 eur iar un tichet de o zi 4.5, redus la 3.5 pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Excursiile organizate pe care pot să vi le recomand: cu autocarul hop on/off, un bilet de 48 de ore, pe ceas, costă 20 eur de persoană, iar un tur de 4 ore al orașului, cu ghid și intrare la muzeul La Scala și la Cina cea de Taină a lui DaVinci (ambele plătite în mod normal) respectiv în Dom și în curtea castelului Sforzesco costă 60 de eur de persoană. Ar fi bine ca pe ultimul să-l rezervați din timp, pe site, în aceeași zi n-am găsit bilete, ci doar după două zile. La Cina cea de Taină intră doar 1000 de persoane pe zi, rezervărie se fac cu două luni în avans, așa că aceasta e una din oportunitățile pentru a scurtcircuita acest dezavantaj.

În posturi ulterioare o să revin cu obiectivele turistice, impresii personale, zonele de shopping și alte detalii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.