vineri, 9 decembrie 2011

Mi-am blocat în sfârşit MacOS-ul, după 23 de luni

Am reuşit să blochez în sfârşit MacOS-ul (Lion)! N-a durat decât din ianuarie 2010 pana acum câteva zile. Am primit echivalentul unui Blue Screen of Death din Windows, dar mult mai elegant. S-a suprapus peste imagine un strat gri inchis şi în mijloc a apărut mesajul că trebuie restartat computerul - în cinci limbi. Normal, n-a mai mers nimic până la restartul de la buton. 

Cum am reuşit? Destul de greu. L-am contaminat cu Microsoft. Am legat un hard-disk extern usb formatat ntfs, am şters nişte fişiere de pe el folosind driverul third-party (Paragon) care permite MacOS-ului să manipuleze fişierele de pe partiţii Windows (pt că el ştie nativ doar să le citească) şi am golit coşul de gunoi Nu cel din bucătărie ci din Lion. Se pare că sistemul de fişiere de pe respectiva partiţie Windows era niţel corupt, aşa că am blocat Mac-ul. La fel am păţit şi la a doua încercare. Soluţia problemei e un scan disk din Windows.

I-am făcut repede poză, că cine ştie când mă mai întâlnesc cu momentul ăsta. Aşa emoţionat am fost încât a ieşit uşor neclară :))


2 comentarii:

  1. Ăsta este unul dintre post-urile tale la care eu mă uit aparent inteligent și nu pricep o iotă! :D Și nici nu văd vreo șansă să îmi upgradez softul de la mansardă... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai linistita, n-ai pierdut nimic:)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.