marți, 20 decembrie 2011

Subiect facil: taxi

Aţi observat că atunci când n-au clienţi şi se grăbesc taximetriştii sunt cei mai mari haiduci? De curând am văzut unul venind nonşaland pe contrasens, pe stradă cu sens unic, iar din faţă venea poliţia. A tras pe dreapta, a aşteptat să treacă şi şi-a văzut de cursă. Ehe, însă dacă au client şi oportunitatea să mai facă un ban, sunt mai catolici decât papa.

Într-o seară fac comandă la taxi, ies, aştept vreo 5 minute, văd că nu vine, sun iarăşi la dispecerat, îmi spune că maşina e acolo, o caut şi o văd pitită pe o stradă secundară, după curbă. Zice: nu pot staţiona în curbă! Corect,  nici că sunt parcate alte 10 maşini pe acolo, fără greţuri. Ascunde-te şi stinge şi luminile ca să te caute fraierul de client.

Altă dată, aceeaşi locaţie, eu am drum în stânga, dar taximetrista face dreapta că e linie continuă şi ea munceste, nu-şi permite să piardă permisul, apoi 5 minute de sporovăială pe tema asta, inclusiv mulţumiri lui Dumnezeu când tocmai văzuse o maşină de poliţie: vedeţi, ce puteam să păţesc dacă o luam în stânga? Am uitat să zic că nu i-am reproşat că a luat-o în dreapta şi toată şarada era generată de vinovăţia ei internă, proprie şi personală?

Venind spre casă la o oră indecent de mică, taximetristul s-a gândit că poate să mă mai plimbe pe după blocuri. În loc să facă dreapta spre blocul meu şi apoi stânga spre parcare, peste linia continuă, îl văd la o intersecţie că vrea să o ia la stânga. Îi spun că adresa indicată e în direcţia cealaltă şi se oţărăşte la mine că el nu trece pe linia continuă. Aha, dar vorbeşte nervos cu clienţii. Stop joc, pus bani pe scaunul din faţă, coborât din taxi că doar cincizeci de metri pot merge şi eu. Înjurat, dar doar în gând. El probabil la fel.

N-am nimic cu corectitudinea lor de mucava, n-am rugat pe nimeni să încalce legea, dar nici nu accept să mi se vorbească nerespectuos iar toleranţa la prostie nu-i una din calităţile mele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.