miercuri, 7 decembrie 2011

Ultima metodă de cerșit

Acum vreo lună treceam prin parcarea Kaufland, venind de la mall, când aproape îmi sare în față un domn între două vârste, fâcându-mi cu mâna să opresc, ceea ce și fac. Deschid geamul, îmi zice că a făcut pană la microbuz, dacă nu-l pot ajuta cu 5 lei să meargă cu personalul acasă. De ce nu își făcea roata? Nu mai știu exact ce-a zis, că-i trimite șeful bani, că vine cu el a doua zi sau ceva de genul ăsta. L-am ajutat, relativ sceptic, dar na, de când am citit povestea cu cel pe care l-a lăsat pitzi în Viena fără mașină și portofel și toată lumea credea că e cerșetor mi-am schimbat un pic optica.

Aseară, în față la Cotton, după ce mă urc în mașină, vine la geam un domn, cu mobilul în mână, face semne. Credeam că vrea vreo informație. Deschid geamul, îmi zice: ”mă scuzați, să nu credeți că-s vreun boschetar sau ceva, am făcut pană la microbuz, nu mă puteți ajuta cu 7 lei să mă duc cu personalul acasă, la Făgăraș?” N-am stat la povești, i-am zis că am mai auzit un text identic acum o lună, să mă lase în pace.

V-a abordat careva cu povestea asta?

3 comentarii:

  1. Cu asta nu... dar mie mi-a cerut o tanti nici mai mult nici mai puțin decît să îi plătesc camera de hotel... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. da, EL a fost abordat acum vreo luna la mine in fata blocului, in aceeasi maniera!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand eram in generala am patit-o prima oara pe mitropoliei. Dupa cateva zile tot pe mitropoliei, tot de acelasi tip. Apoi pe balcescu....lunile trecute la kaufland etc

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.