duminică, 29 iulie 2012

Înapoi din Portugalia

Am ajuns acasă. A fost cel mai fain concediu din viața mea, m-am relaxat și nu m-a bântuit nicio problemă, deși o delegație acolo e relativ easy-going, o tolăneală de 8 zile nu se compară. 

Deși are statut de țară semi-exotică, mai ales datorită distanței, mai nou există două curse directe București - Lisabona, așa că nu mai e așa complicat sau indecent de scump de ajuns acolo. Ca să știți totuși unde mergeți, trebuie să realizați că Portugalia e țară la ocean, că Atlanticul e rece atât la Lisabona cât și în Algarve. În jurul Lisabonei temperatura apei are cam 19 grade vara, iar în Algarve un pic mai mult, dar nu-i călâie. Temperatura aerului e mai mică momentan decât în România aflată sub caniculă, acasă erau constant peste 30 de grade, acolo între 25-30 iar seara bate o briză destul de rece, se fac cam 18-20 de grade. În consecință n-a fost nevoie să pornim aerul condiționat și s-a putut dormi fără discomfort termic. Așadar dacă vă luați un plovăr cu voi și vă consolați cu ideea că o să faceți baie în piscină, restul e perfect. 


Mâncarea e relativ ieftină, cel puțin pentru Europa de Vest, între 10-15 euro un fel principal, un vin bun îl găsești la restaurant cu 20 iar în supermarket cu mai puțin de jumătate din preț. E mult mai bună decât cea din Spania, mai ales în zonele preponderent turistice. Dacă nu vă luați cea mai ieftină bombă de hotel vechi, nu cred că o să fie probleme, dar documentați-vă pe Tripadvisor înainte, am auzit niște francezi care închiriaseră o casă cu piscină și au constatat că n-are piscină. Eu, personal, n-am stat decât în hoteluri curate și decente de câte ori am fost acolo. 

A ieșit exact cum am conceput pe hârtie vacanța, iar în zilele următoare o să revin cu niște detalii organizatorice care poate au să vă fie de folos vreodată. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.