joi, 12 iulie 2012

Killer nun

Mergeam într-o zi liniștit prin oraș, pe banda a doua, normal, că așa merg toți sibienii, banda întâi e bandă de avarie și depășire, urcam panta Alba Iulia spre Prefectură, când văd cum din stânga, de la Școala 15, se bagă o mașină. Nimic anormal până acum, există o a treia bandă, de intrare, gândită exact pentru acest lucru. Doar că sinucigașul șofer nu rămâne pe banda a treia, nu cedează trecerea, mă trezesc cu el în față pe banda a doua. Din fericire prima bandă era liberă așa că trag dreapta, evit să ne pupăm, trag o înjurătură în gând și mă uit să văd cum arată iresponsabilul. N-avea urechiuțe (vorba unei prietene) ci doar tichie neagră, deci nu-i Batman ci călugăriță.

Acum câteva seri, pe Teclu, stradă cu sens unic, valsa printre benzi un ditamai SUV-ul în fața mea. Alt participant la trafic îi dădea semnale luminoase ca să se încadreze pe o bandă și să nu blocheze toată strada. Ignore total. Măgăoaia a mers așa până pe 9 Mai, unde devine drumul drept, n-a îndrăznit nimeni să depășească și să riște să-și rașcheteze mașina. La semafor ne-am uitat la șofer, îl bănuiam mort de beat. Nu era beat și n-avea urechiuțe nici de data asta. Nu știu dacă era aceeași călugăriță, însă trag concluzia că slujitoarele Domnului sunt foarte nerăbdătoare să-și întâlnească Mântuitorul.

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.