marți, 17 iulie 2012

RDS, un pas în urma tehnologiei

Eram ieri la o caserie RDS, iar în fața mea la coadă era o familie proaspăt posesoare a unui iPad cu suport 3G. Le trebuia un microSIM și un contract de transfer de date în rețeaua RDS. Doamna de la casierie înțelege că e un iPad, dar insistă să i se arate totuși tăvița SIM-ului, pentru a vedea ea de care e. Era micro, normal. N-aveau, au avut acum vreo două luni și nu știu când primesc. ”Mai treceți”, vine răspunsul ei. 

Clienții insistă, pot să taie ei sim-ul, ca să-l facă microSIM? Cele două angajate RDS neagă, deși înlocuirea unuia masacrat costă doar 5 euro, așa că operația ar putea fi încercată. Pe mine mă mănâncă solzii și le zic că da, se poate tăia, știu eu un prieten care a efectuat operațiunea asta cu succes. Angajatele insistă în continuare că nu. Nu mă bag mai adânc în discuții, le sugerez oamenilor să caute pe net (iaca aici dovada că se poate). Clienții insistă totuși să nu rămână în aer, să li se ofere o oarecare rezolvare, un sfat, o urmă de interes față de problema lor, amenință chiar că reziliază contractul pentru restul serviciilor și trec la concurență. Li se scrie pe o foaie de hârtie numărul de telefon al serviciului clienți, ”să sune acolo”. Pleacă bosumflați.

Îmi aduc aminte de momentul de acum un an și ceva, când am vrut decodor HD. Au primit câteva, s-au epuizat repede, m-au anunțat telefonic după câteva săptămâni că au mai primit un mic lot. Nu înțeleg de ce e atâta dezinteres și limitare în a vinde niște servicii cu valoare adăugată celor mai buni clienți, practic nu-și cumpără extra-urile acestea un pensionar ce-a optat pentru pachetul de bază, ci un client potent financiar, pentru care se bat toate firmele. Dacă tot ai investit în infrastructură atât HD cât și 3G, de ce mama naibii te poticnești taman când să scoți banii de la clientul final. 

Din păcate nu cred că-i o meteahnă doar a respectivei companii, ci întreaga industrie se complace și are ca motto ”să vindem scump servicii perimate” - o să mai dau un exemplu în curând.

3 comentarii:

  1. Cand a fost scris acest articol? Ar fi util sa fie indicata si data postarii. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, e o problema, o voi corecta. Pe varianta mobila scrie data si ora: 17 iulie 2012

      Ștergere
  2. un pas in urma tehnologiei si doi pasi in urma bunului simt.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.