joi, 25 aprilie 2013

Genius, Genius, dar cu limite

Scriam în martie că iPhone-ul meu are o problemă cu înregistratul muzicii live. Dacă tot am ajuns în SUA, am hotărât să merg la un mall ce conține un Apple Store pentru a investiga problema. Mi-am făcut cu o zi înainte un backup complet și o programare pe site-ul Apple pentru o consultanță cu un Apple Genius din/la respectivul magazin. Am ajuns cu vreo 10 minute înainte de ora aleasă, m-a îndrumat unul din supervizorii dotați cu un iPad pe care rula o aplicație de management spre un loc liber la Genius Bar iar după câteva minute a venit un băiet (aka Genius) căruia i-am explicat problema. I-am menționat și că telefonul e cumpărat de la Orange România. Mi-a spus că o să vadă ce poate face, dar că terminalele cumpărate din anumite țări (de ex. China) nu are voie să le schimbe. A plecat în spate, pentru a testa telefonul, a revenit în două minute și mi-a zis că e defect microfonul și că telefonul trebuie schimbat, nu se poate repara, dar, bineînțeles!, nu are dreptul să facă asta pentru terminalele achiziționate din România.

Așadar, în loc să-l schimb pe loc, trebuie să mă pregătesc psihic pentru o așteptare mai lungă și un ping-pong cu Orange Service. Cine închiriază un 4, 4s sau 5 două-trei săptămâni? Nu glumesc.

1 comentarii:

  1. :))

    Normal cei de la Orange ar trebui sa se miste mai rapid si daca nu se pune problema de-al repara atunci iti vor da unul pe loc. Greu de crezut ca se va intampla asa la noi, dar am auzit cazuri in care un BB a fost inlocuit next day cu unul nou desi mai avea putin si expira garantia. Bafta! Nervi intinsi!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.