marți, 18 iunie 2013

Besançon

Am intrat în Franța pe la Freiburg/Mulhouse, după un drum de 1000 km început la Viena, în care ne-a plouat o mare parte din timp și am avut parte și de autostrăzi în lucru. Bonus au fost vreo trei funduri de vale pline cu apă, cu risc de acvaplanare. Din păcate pentru regiunea din jurul Salzburg-ului și Munchen-ului urmau zile mult mai rele, din fericire pentru noi le-am văzut doar în ziare.

Ajunși la Besançon pe o altă pală de ploaie, am descoperit că orașul vechi era în reabilitare generală, multe străzi erau în lucru, altele închise și totul un pic haotic. Ar fi meritat vizitat mai mult, e pitoresc, construit pe o bucată de pământ înconjurată de o meandră a râului Doubs, dar eram obosiți, era frig și ne era foame, așa că ne-am plimbat vreo zece minute prin centru, am găsit un bistro și ne-am delectat cu prima seară de mâncare franțuzească, apoi am pus capul în pernă pentru că urma o altă zi de drum până pe valea Loarei.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.