joi, 30 octombrie 2014

Cum temperezi un shopping spree

SMS alert mi se pare cel mai bun serviciu bancar. E extrem de banal, dar totodată util: primești un sms la orice încasare sau plată. Te ajută să știi exact când îți intră salariul, nu trebuie să stai vineri la 5 cu mâna pe butonul de refresh al browserului ca să vezi când se schimb în internet banking soldul contului din zero într-un număr cu șase cifre*.

Gulerele albe l-au gândit ca metodă anti-fraudă, ca să poți reacționa rapid când îți debitează contul un infractor care ți-a clonat cardul, dar utilitatea lui maximă e atunci când micuțul plastic e la nevastă**. 

Ting ting! 100 lei plăți la Zara. 
Ting ting! 50 lei plătiți la Meli Melo. 

Când se întoarce de la mall și-ți zice ce a luat, ai deja totalul făcut și poți să i-o tai scurt și neprietenos: știu! Sau, teoretic, să o feliciți că e econoamă

Dacă se adună prea multe ting-ting-uri și n-a ajuns în domiciliul conjugal primește și ea un ting-ting: ”mai hai și acasă”.

Dacă numele comerciantului nu vă spune nimic, poți s-o descoși instantaneu: ce plătiși?

Vă dau un pont: pentru efectul maxim, poți să blochezi temporar cardul din ibanking. Și să începi să faci valiza.
______
din care două după virgulă. 
** bine, vorbesc din auzite, de la alți băieți, nu mă înțelegeți greșit, nouă nu ni se întâmplă din ăstea :))3 comentarii:

 1. Mie nu imi merg notificarile SMS catre RDS de la ING Bank! De fapt, functioneaza asa de vreo cateva luni :
  - incasare in cont sau plata, nici un SMS
  - sun la tehnic la ING, recunosc ca sunt probleme cu trimiterea SMS-urilor in reteaua RDS, dar promit se remediaza.
  - dupa 1-2 zile fac un test - cu o plata, primesc notificarea, pare totul in regula.
  - dupa cateva saptamani, din nou nu functioneaza si se reia povestea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Update :)
  E acea perioada a lunii :) , am sunat la ING, explicand ca nu primesc SMS pe numar RDS.
  Sunt informat ca probleme sunt datorate RDS-ului si pentru a primi SMS-uri trebuie sa selectez in telefon manual reteaua Vodafone. Intradevar dupa ce am trecut pe Vodafone am primit SMS-urile din ultimele zile :) Acum sincer nu as ramane pe roaming tot timpul doar pentru notificari ING.

  Am rezolvat pana la urma cu Push notifications direct din aplicatia mobile, noroc cu postul tau ca am verificat din nou daca merg (acum juma de an nu mergeau nici push)

  RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.