luni, 6 octombrie 2014

Două zile la ocean - Destin, Florida

De joi până duminică am făcut o mică escapadă cu prietenii noștri din Atlanta, ne-au dus în Destin, Florida, să vedem Golful Mexic, în porțiunea din Florida supranumită Emerald Coast pentru apa albastru-verzuie și nisipul alb ca făina.


Destin, o stațiune liniștită, de care nu auzisem anterior, amplasată pe o mică peninsulă,  e o înșiruire de clădiri despărțite de o șosea lată în mijloc, unde nu sunt prea multe hoteluri ci blocuri cu apartamente de închiriat (condo sau studio). Dacă viața de noapte e redusă, fără cluburi și petreceri, în schimb au multe mall-uri și restaurante, plus un port în care s-a nimerit să fie Seafood Festival - cam țeapă seafood-ul, am primit șase ”shrimps” și niște cartofi prăjiți la 12 dolari. În schimb muzica live a fost bună, căutați formația Longreef pe YouTube.


Încă sunt 29 de grade în perioada asta a anului, deși vineri dimineață a plouat, după amiază am făcut baie, surpriza fiind că apa era mai caldă decât în august, în Corfu. Au fost și niște valuri mai sănătoase, așa că în 15 minute o persoană dăduse cu capul de nisip, alta s-a ridicat din apă cu slipii pe la genunchi, speriată că o să o năucească următorul val, iar prietenul meu a întâlnit o meduză și s-a ales cu o mică iritație a pielii. Pentru că tocmai băusem o bere, m-am oferit să încercăm metoda populară de tratament, bazată pe urină, dar m-a refuzat, a zis că o să se chinuie să supraviețuiască și fără.

Mai trebuie menționat că drumul din Atlanta până în Destin durează vreo 6 ore, o mare parte din el prin Alabama, iar din Destin până în Miami ar mai fi 9-10 ore cu mașina.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.