luni, 29 decembrie 2014

CJ Sibiu: loc fruntaș la cheltuielile cu internetul, telefonia și asigurările auto

Într-un studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorilor, care a trecut relativ neobservat - în afară de blogul lui Petreanu (Cum se risipeşte banul public în consiliile judeţene) nu știu să-l fi preluat cineva - se face o analiză a cheltuielilor consiliilor județene. Despre situația generală și excesele unora puteți citi în articolul lui Petreanu, eu o să prezint câteva informații despre CJ Sibiu, extrase din PDF.

Ca număr de angajați CJ Sibiu se situează în media pe țară, iar ca fond de salarii în jumătatea inferioară a clasamentului:



La carburanți, energie termică și electrică nu se fac excese, în schimb ocupăm loc fruntaș la costurile cu telefonia mobilă și fixă, plătim peste 1500 de lei per angajat pe an.



În 2013 am a fost pe primul loc la suma cheltuită cu asigurările CASCO și RCA, aproape 90.000 de lei (oare ce parc auto avem?), în 2014 ne-am mai revenit, până la 1 august ne apropiam "doar" de 30.000 de lei (poate au făcut asigurări pe 6 luni și mai apar cheltuieli).


Comparativ cu alții nu dăm mulți bani pe abonamente la presă și tv, în schimb ne place internetul (de mare viteză, sper, la banii ăștia). Sunt curios cu cine lucrează. Se pare că STS oferă servicii de internet gratuit CJ-urilor care cer asta.



Ai nostri n-au furnizat informații despre consumul de hârtie și servicii de mentenanță.

3 comentarii:

  1. Atricolul este tendentios si total nedocumentat pentru ca porneste de la niste date care nu sunt deloc elocvente luate separat. De exemplu, politele de asigurare si telefonia mobila se platesc atat pentru parcul institutiei CJS cat si pentru masinile de protectie civila din ISU, cat si pentru masinile centrului militar judetean. Pe langa acestea mai sus masini utilitare si atvuri luate prin proiecte europene pentru isu, salvamont si evidenta persoanei care sunt prprietatea cj si, in consecinta, platim pentru ele asigurari. La fel si telefonia fixa si mobila este platita, pe langa telefonul meu, si pentru isu si cmj. In ceea ce priveste internetul, eu consider ca sunt mult mai multe firme private mai mici care platesc mult mai mult decat mine. In "montruosul cost " al internetului intra o banda de 200 pt sediul cjs si diferite legaturi cu unele subordonate. Stsul este unul din furnizorii nostri de internet de anul acesta, de aici si explicatia scaderii costului, renuntandu se la un furnizor. Tot timpul am avut doi furnizori de internet pentru backup si legaturi internet pentru diferite date, care vor deveni publice de anul acesta pe pagina noastra de internet, de la spitale, protectie sociala si alte servicii publice din subordine, legaturi folosite pentru 2 proiecte importante de registru agricol electronic si toate aceste in "monstroasa suma" de aprox 445 euro, fara tva, lunar. Sper ca nu am deranjat cu comentariul meu scris un pic impulsiv, dar de cand am vazut datele acelei asociatii, inca din 2013, in urma corora a aparut un articol asemanator celui facut de tine, am vazut ca nu se documenteaza lumea sa vada ce inseamna CJ Sibiu, ca proiecte, institutii in subordine, intr uun cuvant ca activitate fata de celelalte consilii judetene cu costuri mai mici.
    In alta ordinei de idei, ma deranjeaza ideea ta de a cauta un articol, din multe care exista, din care sa extragi ceva pozitiv pentru judetul tau si incerci sa nu intri in lupta politica ce se duce impotriva institutiei la care lucrez, doar ca din nu stiu ce partid face parte presedintele, pe care ce tatenii judetului l-au ales.
    Sper ca am fost destul de coerent si, in speranta ca am lamurit anumite lucruri care iti erau necunoscute tie sa poti face o analiza reala in articol, sper sa nu crezi ca m-am adresat personal sa te jignesc cu ceva.
    Valentin Vasilescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vali,
      ma asteptam sa comentezi si-ti multumesc pt explicatii :)

      N-am cautat un ANUME articol, am gasit acum cateva zile UN articol, intamplator, si am publicat datele din pdf unde Sibiul nu se inscrie in media nationala. Daca recitesti, o sa vezi ca n-am cautat explicatii tendentioase pt aceste sume, doar le-am prezentat. La fel, cred ca stii ca nu-s fanul #1 al lui KJ, asa ca nu poate fi vorba de partizanat. N-am idee ce lupta politica se duce si nici nu prea ma intereseaza, s-a dus si impotriva altora si nu cred ca se pot victimiza ai tai sefi.

      N-am cum sa fac o alta analiza, pentru ca nu am alte date si nici nu e sarcina mea sa le adun, speram doar sa fie reactii de la tine sau alti angajati, care sa puna cifrele in context :) Din cate am inteles, sumele acestea au fost transmise de catre CJ si, repet, dupa cum vezi nu se inscriu in media pe tara in unele categorii - din ce cauza nu stiam, dar ai incercat sa explici tu. Nu mi-e clar ce fac alte judete, pentru ca desi nu toate au salvamont, ma gandesc ca toate au ISU si centru militar - probabil au dotari mai slabe sau nu le asigura. M-as bucura sa fie asta un exemplu de ban public cheltuit cu folos.

      Am o problema insa cu cei care incearca sa-mi explice ca ar trebui sa scriu doar articole pozitive despre ce se intampla in judet si oras. Blogul meu nu e site de promovare turistica si scriu pe el ce consider ca e interesant - din punctul meu de vedere, daca cetatenii ar manifesta mai multa constiinta civica si si-ar face auzita parerea, ne-ar fi mai bine, ca natie, pe termen lung. Asta nu inseamna ca am de gand sa caut doar subiecte negative; de cele senzationale, dupa cum vezi, stau departe :)

      An nou fericit!
      Calin


      Ștergere
  2. Salu, Caline.
    Ma bucur ca mi ai raspuns. E departe de mine gandul sa iti spun ce si cum sa scrii, ai dreptate, altfel nu as citi acest blog. Stiu, de asemenea stiu ca esti destul de obiectiv in postari. M am aprins un pic pentru ca exact la finele anului trecut aparuse un astfel de articol, dar mult mai tendentios, care deranjeaza pe cei ce lucreaza, si lucreaza bine, in CJ. De aceea chiar te rog scrie in stilul tau, stil care a m a adus si pe mine pe pagina ta si imi cer scuze pentru interpretarea pe alocuri subiectiva a articolului tau.
    As dori doar sa mai adaug ca intre noi si alte CJ uri exista diferente mari in ceea ce priveste accesarea de fonduri europene si alte proiecte dezvoltate in parteneriate finantate sau proiectate intern. De asemenea, eu cred ca suntem deosebiti pentru ca nu stiu alt cj care sa coordoneze un muzeu de anvergura CNMA, o filarmonica apreciata cum e filarmonica Sibiu, o biblioteca de anvergura Astrei si un Salvamont pe care, impreuna cu proiectele Isu, il aducem la standarde ridicate sau foarte ridicate pentru tara pe care o populam.

    La multi ani va doresc si eu voua si un an nou mai bun ca cel ce pleaca!
    Vali

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.