sâmbătă, 10 iulie 2010

Linia băăă!

Românii n-au respect pentru liniile de pe podea - mă refer la acele linii care îți indică unde să-ți aștepți rândul la coadă, indiferend că e vorba de bancă sau de controlul pașapoartelor, totdeauna e un disperat care se bagă în tine ca să-ți citească eticheta de pe cămasă. ”Respect pentru linie” e un pic forțat, știu, m-aș bucura să calce linia în picioare dar să aibe respect pentru cel aflat în fața lor. Probabil totul se trage de la cozile din alte vremuri și de la frica subconștientă că o să se bage altul în față. Poți să-i acuzi?

Încă un paragraf pentru uiștii de la BlueAir, care au avut întărziere și la dus și la întors. Nu înțeleg. Nu înțeleg cum poți să ai prima cursă din ziua respectivă, să ajungi la 5.30 în aeroport și să-ți spună cu nonșalanță o piți că avionul are întârziere din cauza zborului anterior. Nu există zboruri comerciale de noapte în România. Dacă la 50 de oameni nu le-a fost greu să se scoale la ora 5, sper că nu le e nici celor de la BlueAir să-și pregătească avioanele la timp. Înțeleg o întârziere, dar nu înțeleg un obicei. Nu înțeleg de ce m-am dus azi la 7.30 la aeroport și pe biletul meu scria că decolarea e la ora 9, ca să aflu de pe ticketul de îmbarcare că boarding-ul o să fie la 9.15, ceea ce înseamnă de obicei o decolare la ora 10. Oră care nici așa nu s-a respectat. La fel, nu înțeleg de ce schimbă gate-ul și lasă oamenii să stea de fraieri fără a anunța modificarea, în condițiile în care monitoarele nu sunt folosite pentru că vorbim de low-cost. Alții nu confundă low-costul cu nesimțirea. Mi-am amintit și de steward: ok, l-ați luat necopt (probabil cu arcanul, de prin vreun sat din Moldova) și e plin de acnee, nici o problemă, toți am trecut prin asta, dar buzele făcute franjuri înseamnă ori că e răcit cobză ori nu i-a explicat nimeni cum se folosește un Labelo.

Cireașa din vârful aripii: în aeroportul Sibiu azi un hamal a scos capul prin deschizătura din perete a benzii transportoare a bagajelor, a dat la o parte fâșiile de cauciuc și s-a holbat la pasageri. Ce-o fi vrut să vadă, dacă îl vede cineva cum fură din valize?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.