sâmbătă, 5 martie 2011

Gimmick

Încă o mică țeapă de marketing: mașinile cu funcția auto start/stop. Teoretic simplu și frumos: când stai la semafor scoți mașina din viteză și salvezi marmotele, adică se oprește motorul și nu consumă combustibil. Am condus un Fiat 500 care chiar asta făcea. Alții, mai sofisticați, nu dăm nume că nu merită, se laudă cu funcția asta dar uită să menționeze că în practică o să apară la fel de des ca și cometa Halley. Să marșăm pe bio și pe eco. 

Așadar opresc mașina și o scot din viteză. Nimic. Sun la dealer: bre, mi-ai vândut una defectă, nu oprește motorul când stau!
El: a, păi motorul se oprește doar când se atinge temeratura optimă de funcționare a motorului și cea dorită în habitaclu, dacă bateria este suficient încărcată... dar nu vreți un sistem de navigare original cu douăje de milioane (suportul și cardul costă extra)?
Eu: nu mersi, încă îmi revin după covorașele cumpărate.

Practic într-un oraș de dimensiunile Sibiului auto start/stop n-o să salveze nimic, nici măcar marmota aia de la zoo pe care n-o avem. Iar la drum lung nu prea-s semafoare.

Acum să vedem ce scofală face ”brake energy regeneration”.

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.