luni, 16 iulie 2012

Unde-i zoom-ul în Word 2010?

Primești un document Word cu o poză și vrei să faci zoom, ca să vezi mai bine ce scrie în ea. Până la Office 2007 era simplu, dădeai click în meniu sau toolbar și ajungeai la funcția dorită. De la Office 2007 încoace, Microsoft s-a hotărât să ne simplifice munca, a mutat slide-ul de zoom. Incredibil câtă lume nu-l vede și caută disperată prin meniu, ba chiar găsește soluții alternative, mai complicate, cum ar fi zoom din Windows sau mărit textul întregului document, modificări din Page Layout, toate frustrante și cu efecte limitate.

E jos, în dreapta. Mic și insignifiant. La fel și în Excel.


5 comentarii:

  1. sau, banuiesc, cel mai simplu: CTRL + scroll pe mouse.

    RăspundețiȘtergere
  2. ??? excat asta vroiam sa spun si eu cu CTRL+scroll mouse, oare mai exista soareci fara scroll??? com'on dude!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exista soareci fara scroll clasic cu rotita :) Ma refer la Magic Mouse, cu suprafata tactila. In Windows e chinuitor cu el, ca n-are drivere bune. In Mac OS e dragut, la fel si in masina virtuala.

      Referitor la ctrl+scroll - nu merge in MacOS sau in Windows rulat sub Parallels pt ca respectiva combinatie face zoom la tot ecranul, e o combinatie de sistem.

      Pentru 99% din oameni tip-ul ar trebui sa fie valid si util, asa ca multumesc :)

      Ștergere
  3. Bun de stiut, habar n-aveam ca nu merge in MacOs, am mai invatat ceva, cat despre mouse fara scroll io unu n-as lua. Dar nah...
    Thx.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.