miercuri, 1 august 2012

Cascais

Cascais e un fost orășel de pescari situat în apropiere de Lisabona, ce a devenit faimos după ce familia regală portugheză a început să meargă la mare acolo în secolul XIX. Are o populație de 35.000 de oameni iar proximitatea capitalei și a Estorilului, șoseaua de coastă și calea ferată construită la începutul secolului trecut l-au schimbat în destinație turistică internațională încă din anii de după război.

Are un centru micuț, împărțit între magazine și puburi/restaurante, câteva muzee, vreo două malluri, niscaiva hoteluri, plaje și terenuri de golf, un port pentru iachturi și o fortăreață. Să le luăm pe rând.

Plajele nu sunt foare mari, dar pitorești (alte exemple în pozele intercalate mai jos):


Hoteluri se găsesc pentru toate gusturile: ieftinăciuni nerenovate, Hotel Baia (central, trei stele), vile pe malul oceanului, hoteluri de cinci stele cu terenuri de golf imense, Fortaleza - cel amplasat pe plaja pentru surferi, Guincho:

Fortaleza do Guincho
Hotel Baia, în față plaja Pescadores, în spate centrul
Zona de pub-uri și restaurante:


Fortăreața pare veche pe dinafară dar conține un hotel și niste restaurante moderne. Am să revin la ea în alt post, am asistat la o chestie interesantă acolo.

Panorama de la ultimul etaj al hotelului Baia,
în stanga fortăreața și marina,
în mijloc plaja Pescadores și bărcile pescarilor 
Marina e relativ nouă, nu conține super-iachturi, dar are restaurante bunicele și e străjuită de un far pitoresc:


Casa în care a trăit Eliade, descoperită întâmplător pe o străduță:


Boca del Inferno, un ansamblu de stânci, contrar numelui, nu foarte infricoșător:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.