luni, 6 august 2012

Estoril

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, datorită neutralității Portugaliei, Estoril a devenit centrul regilor exilați sau refugiați, inclusiv Carol al II-lea a trecut pe acolo, fiind chiar locul unde a murit și a fost îngropat până la reînhumarea din 2003 în România. Din acel moment s-a transformat într-o destinație la modă, construindu-se cazinoul și circuitul auto. În prezent nu mai are gloria de altădată, fiind o stațiune liniștită, cu câteva baruri și restaurante pe plajă și alte câteva în jurul cazinoului. Cine vrea distracție merge în Cascais, că-s doi kilometri între ele. 

Parcul din fața cazinoului, singurul loc cu adevărat frumos din Estoril
(poză cu telefonul)
Când am început să prospectăm concediul, am ales ca destinație inițială Estoril. După ce ne-am făcut temele pe net ne-am dat seama că nu prea ai ce face acolo, așa că ne-am reorientat. Sunt multe hoteluri mari, unele vechi și majestuoase, altele mai decăzute, capacitatea de cazare e mai mare decât în Cascais însă lipsește total viața de noapte, chiar și sub forma pașnică a unei piețe în care cântă o formație niște cover-uri.

Hotel Palacio, primul de 5 stele al Portugaliei,
a contribuit la creșterea faimei orașului
Cazino-ul a ajuns ruda de la țară a celor din Vegas, are câteva mese de poker, blackjack, ruletă și mai puține slot machines decât are Vegas-ul în aeroport. Circuitul auto și-a pierdut în 1997 poziția din calendarul Formulei Unu, acum sunt curse moto sau auto din campionate inferioare. Oamenii cu bani îi sparg în alte părți.


Gara e amplasată chiar în fața parcului cazinoului iar liniile de tren despart centrul de plajă, pentru a ajunge de la una la alta trebuie să treci prin pasajul subteran al gării.


N-am petrecut mult timp în Estoril, ne-am dus într-o seară și ne-am plimbat de la gară până la cazino. N-are centru vechi, totul gravitează în jurul cazinoului și parcului din fața lui. Am întrebat pe cineva unde-s restaurantele, ne-a zis că pe plajă, am găsit totuși unul în coasta cazino-ului și am mâncat acolo. Apoi ne-am mai plimbat un pic și ne-am întors în Cascais să bem ceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.