joi, 2 august 2012

Politicieni români versus americani

Lipsa de cojones în cadrul CCR s-ar putea să aibă efecte greu de anticipat pentru situația economică a României. Pe lângă coșmarul ducerii euro-ului la 5 lei, anunțat de unii clarvăzători, cu toate consecințele ce rezultă de acolo, cel mai mult mă doare că ne-am făcut de căcat în toată lumea. În stil de mari campioni, fără niciun dubiu. Inconsecvență, minciună, lipsă de coloană vertebrală, furt, demagogism și multe altele, parcă anul acesta am avut toate exemplele ”așa nu” din manualul unui consilier politic - și e doar 2 august. 

Mediul economic urlă că e groasă iar politicienii joacă bâza cu o inconștiență greu de înțeles. USL n-ar trebui să jubileze pentru că prețurile deja crescute o să le îndepărteze votanții iar Băsescu ar trebui să-și dea demisia, nu mai poate demonstra nimic.

În 2000, la alegerile prezidențiale din Statele Unite, după 36 de zile de dispute juridice, renumărări și concluzia unui Supreme Court la fel de politizat ca și al nostru, Al Gore anunță că nu va continua lupta și că-l felicită pe Bush jr. pentru victorie. Din câte-mi aduc aminte dintr-un documentar, motivația lui Gore, nesusținută de partizanii săi, a fost situația țării, pentru a nu periclita democrația și pentru a nu slăbi Statele Unite pune capăt incertitudinii. Mai trebuie să adaug că nu văd niciun politician autohton cu asemenea mentalitate și capabil de asemenea gesturi?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.