marți, 13 noiembrie 2012

5th Avenue

În zona magazinelor de lux, dacă nu te uiți în sus la zgârie-nori, 5th Avenue e ca orice altă stradă de shopping de fițe din Zürich, Düsseldorf sau Madrid, ca să iau trei orașe la întâmplare. Aceleași mărci globale, același gen de magazine, probabil trebuie să o iei pe străduțe ca să descoperi faimoasele buticuri, ceea ce eu n-am făcut, pentru că eram chitit pe turism, nu pe cărat plase după mine. Am intrat totuși în NBA Store, că din ăla n-am mai văzut. Și la Apple Store, Gap, Abercrombie și Massimo Dutti - care n-are aceleași haine ca în România, cine ar fi crezut. 
5th Avenue se întinde pe toată lungimea insulei, dar zona de shopping e situată în uptown, cam de la intersecția cu 42nd Street, unde e Grand Central Terminal, până la 59th Street, de unde începe Central Park și cealaltă parte faimoasă a bulevardului, denumită și Museum Mile, unde sunt amplasate majoritatea muzeelor importante ale orașului, plus niște vile drăguțe și, probabil, extrem de ieftine. Regiunii acesteia i-am destinat niște posturi separate.
Apple are cel mai cunoscut magazin tot pe 5th, lângă parc, în Grand Army Plaza, unul din cele mai frumoase locuri ale orașului. Din păcate în fața magazinului sunt o grămadă de tonete la care se vând alune prăjite (3$ suta de grame), cârnați sau alte mizerii stradale.
Piața văzută dinspre Central Park
5th Avenue văzut dinspre Apple Store, dintr-un nor de fum
al unui vânzător care și-a ars cârnații
Trump Tower, black beauty:
Alt grup de clădiri frumoase, la intersecția cu strada ce duce la Grand Central Station:
E cam aiurea să faci poze la clădiri înalte de pe străzi înguste, ies toate cadrele înalte.

2 comentarii:

  1. Și totuși ai făcut fotografii frumoase... chiar și prin norișorul de fum! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.