luni, 10 martie 2014

Trigger happy: am un laptop și nu mi-e frică să-l folosesc

Firmele de hardware, presate de Apple, încearcă să inoveze și să se diferențieze cum pot. Când a apărut Windows 8, Microsoft a decis că avem nevoie de pc-uri cu ecran tactil. De acolo până la amplasarea unei camere foto în exteriorul ramei laptopului, n-a mai fost decât un pas. Mic pentru ingineri, dubios pentru bunul simț.

Întâi, să recapitulăm. De când s-a democratizat domeniul foto avem: 
- oameni care fac poze cu bliț unor panorame nocturne sau la evenimente unde smartphone-ul ar trebui să stea mut și să nu deranjeze - am văzut la conferință oameni din IT care încalcă toate aceste reguli, deși ai zice că ei ar trebui să știe să folosească un telefon inteligent;
- oameni care fac poze cu tableta, blocând cu nesimțire câmpul vizual al celor din spatele lor.

Despre ambele categorii am detaliat aici. În comentariile la postul acela scria cineva că a văzut poze făcute cu laptopul. Ei bine, am trăit și eu ziua aceasta, tot la conferință, din fericire (deocamdată) sunt puțini maniaci care abuzează de laptopuri de acest gen.


Procedeul e simplu: ridici laptopul cu o mână, apeși cu cealaltă pe ecran ca să focalizeze pe zona dorită, apoi declanșezi (cu o tastă? un buton pe ecran?). Dacă repeți manevra suficient de des (minim o dată pentru fiecare slide prezentat, poate iese neclară fotografia) îi enervezi pe toți din sală. Tot e bine, domnul s-a pus în primul rând, mi-l imaginez în mijlocul sălii, ridicând laptopul deasupra capului.

Aștept cu interes noile ceasuri deștepte, poate o să facem poze răsucind încheietura sau ridicând mâna ca atunci când ne curge sânge din nas sau avem o întrebare (ce-i drept, ar da naștere unor situații amuzante). Sau poate o să avem laptopuri cu obiective foto detașabile. Cel mai comod o să fie cu Google Glass, deși, dacă te apuci să filmezi bețivi riști să o încasezi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.