miercuri, 11 iunie 2014

Muzica lumii la #fits2014

Dacă n-ați auzit de hang, instrumentul muzical ce seamănă cu un wok, puteți fi scuzați, a fost inventat doar în urmă cu opt ani, la Berna, după alți zece de cercetări și dezvoltare. Percuționistul Francesco Agnello ne-a explicat în timpul concertului din Johanniskirche că hang-ul este gol la interior, realizat manual dintr-un aliaj de cinci metale, fiecare bumb sau groapă de pe suprafața lui generând la atingere o anumită notă - în procesul de fabricație este bătut, deformat și prelucrat până sună așa cum trebuie. În momentul actual se construiește a cincea generație de hanguri, iar dacă doriți unul, durata de așteptare este de trei ani.


Sunetul se află în același spectru sonor cu xilofonul, așa că se deosebește și poate acompania orice instrument muzical, chiar și o orchestră simfonică. Ar merge foarte bine și pe post de chillout, în Piața Mică:


Mai puteți vedea concertul lui Agnello în alte două biserici în următoarele zile.

De la ora 20 am fost la Thalia, la spectacolul de flamenco Lebăda neagră și albă, cu Jesus Carmona coregraf și dansator principal, acompaniat live de formație vocal-instrumentală. Despre flamenco, cum știți: "step" spaniol, multă vitalitate și energie, spectaculos și senzual; îi sărea de numa' numa' apa din cârlionți lui Jesus când făcea legat câte trei rotiri de 360 de grade, iar doamnele (alba/neagra) foarte elegante și grațioase în mișcări. Ole!

P.S. Mâine seară tot flamenco, dar la Casa de Cultură de la ora 21.

1 comentarii:

  1. Suna foarte bine! Si aseara, la spectacolul de la Cetatea Cisnadioara, "Pierre et MOhamed" a fost cineva care a acompaniat one-man show-ul...Dupa carliontii din prima poza, pare sa fie aceeasi persoana :)) La Budapesta era un baiat in curtea Castelului Buda (tot carliontat, cred ca doar asa functioneaza :p) si atmosfera era de vis. Deci da, ar merge si in Piata Mica :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.