luni, 16 iunie 2014

Weekend de #fits2014

Am așteptat cu nerăbdare weekendul, nu neaparat pentru activități, ci ca să mă odihnesc - trezitul devreme, o săptămână plină la serviciu și petrecutul fiecărei seri în oraș, la evenimente, mi-au subțiat resursele, inclusiv cele de răbdare. În acestă stare de spirit am ajuns vineri la Oidip-ul montat de Purcărete la Teatrul Radu Stanca, premieră, dacă nu mă înșel, într-o sală plină de vip-uri autohtone (Hurezeanu, Dinescu) și străini veniți la Festival. 

Nefiind fan al tragediilor antice, mărturisesc nu mi-a prea plăcut spectacolul (dar am admirat scenografia și decorul ingenios, dinamic, al lui Dragoş Buhagiar), însă mă așteptam ca ceilalți spectatori, mai avizați, să fie darnici cu aplauzele la final. Nu s-a întâmplat așa, puțină lume s-a ridicat în picioare, iar atmosfera a fost destul de rezervată, s-a aplaudat mai mult din respect pentru distribuție, decât din entuziasm.

Seara, după o plimbare rapidă pe Centru, am văzut la Casa de Cultură spectacolele Doamna Margareta și Pe sub piele, ale companiei braziliene de dans Cisne Negro. Au fost două spectacole separate, despărțite de o pauză, cu două ”formații” și doi coregrafi diferiți. Mi-au plăcut mult, primul, jucat de juniori, a fost mai vesel și mai nebunesc, iar al doilea senzual și mai așezat.


Sâmbătă a venit momentul fado-ulul: concertul acustic al Joanei Amendoeira a mers perfect cu micuța biserică evanghelică Sf. Ioan. N-am să intru în metafore, judecați singuri, pe baza unui exemplu de pe net:



De la ora 20, la Teatrul Gong, one-man-show-ul lui Florin Piersic Jr., Freak Show, o colecție de sketchuri, a început prost și s-a terminat bine, nu neaparat din cauza lui ci a publicului. Detalii, mâine.

Am încheiat festivalul duminică seara, la Thalia, cu șansonete franțuzești, interpretate de Hélène Delavault. Surprinzător, chiar dacă se inspiră din muzica ”vulgară”, stilul acesta are un anumit rafinament specific francezilor, mai ales când pe scenă se află o doamnă cu o voce puternică, acompaniată de un pian, doamnă ce pune suflet în fiecare vers - piesa de mai jos a cântat-o cu lacrimi în ochi. Din păcate n-am găsit varianta ei pe YouTube:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.