luni, 14 septembrie 2015

Focus Festival 2015

Îmi place stilul de muzică pe care-l promovează Focus Festival, dar recunosc că n-avea ce căuta în Piața Mică, așa că decizia de a-l muta în poiana din parcul Sub Arini mi se pare extrem de bună. Avem micul nostru Woodstock, cu hamace legate între copaci, târg de vechituri, activități conexe, bere și noroi. Poate mai mult noroi la anul, de data aceasta vremea a devenit gradual rockeriță și a ținut cu participanții, duminică mai ales fiind o zi foarte faină. Mi-a plăcut că era curat, niciun gunoi aruncat pe jos, pubele la îndemână și lume civilizată.


Unde se mai poate lucra: la marcaje (fosforescente sau reflectorizante), lumini și indicatoare. Era o beznă pe aleile din pădure, dacă n-aveai telefon mobil cu lanternă putea deveni interesant pentru glezne. Pe altă parte, de pe pod, din întuneric, ți se dezvăluia brusc o atmosferă ușor mistică:


Am fost sâmbătă la concertul The Mono Jacks și duminică la Robin and the Backstabbers, formațiile mele preferate pe zona alternative. Sonorizarea a fost cristal, Robin a sunat mult mai bine decât în dățile anterioare când i-am văzut, coerenți și profesioniști- ca să fiu sincer, live-ul n-a fost punctul lor tare până acum, deci surpriză plăcută. La fel și The Mono Jacks, de care îmi pare rău că-s așa puțin cunoscuți, au piese bune și merită să fie la fel de populari ca Robin - doar sunt la fel de depresivi :)


Cred că Focus Festival are șanse bune să crească în următorii ani, întrebarea e ce (alte) trupe poate să aducă, a cam trecut prin toate proiectele interesante din România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.