luni, 23 noiembrie 2009

Cum să agasezi femeia de serviciu

Vineri am fost binedispus aşa că am "chinuit-o" un pic pe Lenuţa, femeia care ne face curăţenie la lucru.
În primul rând trebuie să vă explic că pentru a ajunge din biroul meu până în bucătărie există două circuite posibile: varianta 1 - prin camera A şi baie; varianta 2 - prin camera B şi hol. De obicei încerc să aleg varianta 1 pentru că în camera B se află şeful şi nu e frumos să-ţi deranjezi şeful de câte ori ai chef să mergi la bucătărie după un ceai.

Episodul I: încerc să ajung la ceai pe varianta 1, dar uşa de la baie e blocată. Fiind dimineaţa de vineri, m-am prins că femeia de serviciu e acolo şi se schimbă în hainele de lucru, aşa că am ales varianta 2. În timp ce-mi făceam ceaiul se deschide uşa de la baie şi apare un coleg vorbind la telefon, apoi apare şi Lenuţa. "A, domnu Călin, ce mai faceţi?" "Bine, fac, dar ce faceţi dumneavoastră cu colegul în baie?" Începe să râdă încurcată, noroc că are simţul umorului. Bineînţeles că eram doar obraznic, pentru că descuiase uşa după ce mă auzise pe mine încercând clanţa, aşadar nu era nimic spooky în toată situaţia.

Episodul 2: câteva ore mai târziu, iar îmi făcusem ceai, mă întorceam la birou pe varianta 1. Lenuţa era în baie,  muncea, plin de apă pe jos. Îmi zice: "acum vă las, dar să nu mai veniţi pe aici după aia", probabil ca să nu duc apa în toate camerele. Îi răspund, la fel de obraznic: "a, să nu vă mai deranjez pe dumneavoastră, să mă duc pe dincolo să-l deranjez pe şefu'. Bineee".

Cum ziceam, noroc că biata femeie are simţul umorului pentru că face curăţenie al naibii de bine şi mi-ar părea rău să-şi ia lumea-n cap din cauza mea. Altă dată vă povestesc cum a şters de praf placheta cu terminaţiile cablurilor de fibră optică (care nu e bine să fie îndoite pentru că trece lumina prin ele) şi m-am certat vreo săptămână cu cei de la RDS că nu merge bine netul....Sau v-am povestit deja?

5 comentarii:

  1. :)hehe ..vorba ta ...bine ca are simtul umorului

    RăspundețiȘtergere
  2. te poftesc la noi. ale noastre nu au simtul umorului dar nu le-ar strica o mica lectie...

    RăspundețiȘtergere
  3. turcu. bau-baul femeilor de serviciu? :D teza de doctorat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine-ar fi dacă femeia noastră de serviciu, cu sau fără simțul umorului, ar face ceva... că dacă nu-i lăsăm o mie de post-it-uri cu ce o RUGĂĂĂM să mai facă, nu mișcă nimic (mă rog, bagă vasele spălate și puse la uscat de noi, la loc în dulap, asta la o normă de 4 ore pe zi!!!).

    RăspundețiȘtergere
  5. cu alte cuvinte: ar trebui sa fiu multumit ca e muncitoare si sa n-o mai chinui... :) never!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.