marți, 8 decembrie 2009

De prin Slovacia

Sunt prins într-un ritm infernal de muncă, de la 8 la 20, aşa că nu prea apuc să scriu şi nici nu prea am multe lucruri interesante de spus. Însă mi-am stors un pic creierul şi mi-am adus aminte că:

  • în avion erau nişte gâsculiţe care nu ştiau nici să-şi citească numărul locului de pe bilet (deşi era încercuit cu pixul), nici etichetele cu numerele scaunelor afişate pe compartimentele pentru bagaje. Ba una se mira: ce? e cu loc? Vai de mama lor. N-au aplaudat.
  • Camionagii maramureşeni lângă care am "trăit" primele exit poll-uri duminică seara şi-au împărţit ecranul laptopului în două: pe jumătate un film erotic, pe cealaltă jumătate messengerul cu familia, îi striga nevasta ce vedea pe Realitatea - că a ieşit Geoană. L-am liniştit, la fel ca pe Teo. Sunt singurul care vede un pattern aici? :))
  • Iar am închiriat un Fiat 500. Nu vreţi să ştiţi cum am încăput trei hăndrălăi în el, fiecare cu valiză laptop. Chiar nu vreţi să ştiţi. Mai ales pasagerul din spate, lângă care era un turn de bagaje, care la un moment dat au început să se încline ameninţător spre el. I-am salvat viaţa, l-am trezit din somn.
  • Despre Fiat pot să vă declar că e drăguţ. Drept husă la iPod e chiar mişto. E făcut pentru fetiţe care nu se grăbesc, n-ai cum să te grăbeşti cu maşina asta, te enervezi degeaba. M-am distrat, mai ales când l-am condus prima dată şi am încercat să-mi întind picioarele. Stângul s-a oprit în apărătoarea de la roată iar dreptul sub pedale, moment în care m-am panicat, că eram în trafic. E Ferrari red, are port USB, bord din plastic roşu, opreşte motorul la semafor şi servodirecţie cu 2 moduri. Ba mai porneşte automat şi ştergătorul de pe lunetă dacă dai cu spatele. Sexy. Să vă luaţi voi.
  • Aseară am mâncat melci la singurul restaurant mai acătări din Piestany: Le Griffon. Bun şi relativ ieftin. Melcii au fost muiaţi în brânză topită şi au avut gust doar de la usturoi. Delicios oricum. În 12 ore am trecut de la delicatese la tărănisme iar azi la amiază am mâncat cârnaţ tip sângeretă (blutwurst). Pentru că alternativa din meniul zilei era sniţelul, care se terminase deja. Oricum ieftin la ţară în Slovacia: un pahar de suc, o ciorbă gulaş, felul 2 şi o prăjitură: 2.80 euro. Nu-i spuneţi la bunică-mea că am mâncat cârnaţ că îmi dă două peste gură şi mă dezmoşteneşte. Acasă n-aş mânca aşa ceva, dar îmi place să testez specificul local...
Sunt prea obosit să mai corectez, aşa că scuzaţi eventualele agramatisme şi almanahe. De succesuri nu glumim, că a ieşit cine trebuie.

1 comentarii:

  1. suc si ciorba gulas........groaznice gusturi ai buey! gulasul merge bine cu o tarie, asa de digestie :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.