miercuri, 20 ianuarie 2010

Automobilistică

Un prieten care are o firmă de piese auto îmi povesteşte că aproximativ 80% din piesele de la direcţie pe care le vinde sunt pentru partea dreaptă. O fi vreo explicaţie logică dar să le găsim şi pe cele amuzante:

  • când este un cuplu în maşină, de obicei bărbatul conduce. Deci femeia stă în dreapta. Sunt femeile mai grase, se uzează mai repede piesele de pe partea lor?  Radiez misoginism, ştiu.
  • aţi băut o bere şi v-aţi urcat la volan. Nu-i frumos, dar se întâmplă şi celor mai buni. Străzile se îngustează, e tot mai dificil să controlezi maşina, în stânga poţi să te abaţi puţin pe contrasens, dar în dreapta te penalizează bordura. Voila!
  • pe principiul “locul mortului e în dreapta, nu în stânga”, tendinţa în caz de potenţial accident e să te bagi cu partea cealaltă a maşinii şi să eviţi pe cât posibil partea unde te aflii tu. Instinctul, bată-l vina.
  • atacul energetic. Pai da! Aşa cum ştie orice prostănac, flacăra violetă nu doarme şi atacă de pe trotuar. Ai ghinionul să te întâlneşti pe stradă cu un nene psi, gamma sau omega, imediat ajungi cu roţile-n rigolă.

Am uitat ceva?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.